2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ada da gece mizikladi. Bu 15-20gunluk yeni adetimiz.
Gece uyanmiyoduk biz uzun zamandir.
Ama son zamanlar uyandikca mama verdim.
Simdi yine adet edindi. Gece mizmizliyo yalaniyo filan.
Esim kalkti sakinlestirdi. Ama miziklamaya devam etti bizimki. Aglamiyo ama ihi ihi ihi diyo surekli.
Mama vereyim dedim ben. Esim de boyle gece beslenmeleri ne kadar devam edecek,verme bence.
Doktorumuz da artik gece beslenmesine ihtiyaci yok demisti taa 5 aylikken.
Biz de o uyanmazsa uyandirmadik. Arada mizlarsa ellemedik biraz yanina gitmedik.
Oyle oyle gece uyanmayi hepten kesmisti.
Dun de mizladi mizladi gitmedim yanina.
Dondu uyudu sonra. Bakti sallayan yok :D
Valla ben bildim bileli oyle doktorumuzada danistim bebekten bebege farkeder acikirsa doyurcan herkesin ****boluzmasi nasil bir degilse bi bebek gecede iki kere kalkar normaldir demisti ama bubuyanmalari oyun etti basinda yatayim istioheralden bende inatla odasindan uyutacam die zorluyorum cunku cok hareketli kendininyeede bulur ne yapicam bilemiorum ama uykusuzluk beni benden etti aynaya bakasim gelmio nefret ediyorum kendimden :(
yarışma bitmiş oğlum 29 oyla birinci olmuş oğluma oy veren bütün teyzelere teşekkürler:elif:
birde tacımız olmuş bakarmısınız:dance:

Oooo aferin kayrosa kiz masallah pek tatli agliodu herkes biz gibi dusunmus demekki taci haketmis benin oglum
Lidılım, o gün kız pek huysuzdu. sen yazdın ben gördüm, ben yazdım sen gördün derken hatlar koptu :D Üzülme annesi, Tuna balım yazın biner gezer arabasında. Boşa da gitmez inşallah...

Babuşum, hasta olmuşsun. Çok geçmiş olsun... Minnoşlarla uğraşırken koşturmaktan ve uykusuzluktan yorgunluktan bizim bünyeler de zayıfladı haliyle... Daha açık olduk hastalıklara...

Ecrincim Lidırcım, geçmiş olsun sınavlarınız kızlar... Ecrin Defne hasta olmuş galiba, Defneme de geçmiş olsun. Doktora gidince neden regl olmadığını da öğrenince bzimle de paylaş lütfen merak ettim...

Hayırdır inşallah? Hasta falan değil dimi Eymen?

Nooldu Babuşum? :uzgun:

Günaydın Laylam. Kız durmadığı için artık çok zor bakıyorum yaaa... Açıyorum tam oturuyorum, bas bas bağırıyo onunla ilgileneyim diye. Yazık gene kabız... Taş gibi yaptı sabah azıcık o da... Neden böyle bu çocuk anlamıyorum...

Biz gece beslenmelerine son hız devam ediyoruz. Ama çok yoruldum artık. Halen sabaha kadar en az 5 kez kalkıyor yattığı andan itibaren. Bir türlü bir düzen olmadı. Daha 1 kez bile hiç uyanmadan uyumadı....

:yeniyıl::yeniyıl: Güle güle kullanın tacınızı Laylam. Hepsi çok güzeldi minnoşların...
Sallamasyon bir sinav yarisinda uyukladim zaten eymennhastail sukur ama ben yakinda kafadan hastalancam
Eşimle kavga ettik, defol git dedim. Gitti.
Simuss kiz yapma gulum elin iyisi olmaz ki kocalarda onlarin akrabalarida bizler gibi olamaz cunku yetisme tarzimiz baska kulturler girguler baska bacim kendini sinir ettigine degmez ayni sorunlari hepimiz yasiyoruzdur mutlaka ama adamlarin ne kabahati var gulum

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Bu gittigimde bana oyle bisi dediler ki kavga etmelik tam yani muleyimce istemiyorum giymek dedim die bide bi araba laf yedin kucuk gorumcemden istedikleri sey bir kere carsaf giyiyimmis neden dedim gozlerim nasil cikicak merak etmisler istemiyorum dedim sende herseye olumsuz cevap veriosun die bagirdi bana abla ben senin demenle o carsafi giymem cok hevesli isen sen giy .ben sana mini etek giy nasil yakiscakmi diomuyum dedim ben sana kotu bisey yaptirmiyorum dedi bende sadece istemiyorum dedim abla kirmana gerek yoktu bunca lafi sayarak dedim cekti gitti

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
yarışma bitmiş oğlum 29 oyla birinci olmuş oğluma oy veren bütün teyzelere teşekkürler:elif:
birde tacımız olmuş bakarmısınız:dance:

tebrikler Laylammm. çok güzel ağlıyordu napalıııım :tskler:

Bu gittigimde bana oyle bisi dediler ki kavga etmelik tam yani muleyimce istemiyorum giymek dedim die bide bi araba laf yedin kucuk gorumcemden istedikleri sey bir kere carsaf giyiyimmis neden dedim gozlerim nasil cikicak merak etmisler istemiyorum dedim sende herseye olumsuz cevap veriosun die bagirdi bana abla ben senin demenle o carsafi giymem cok hevesli isen sen giy .ben sana mini etek giy nasil yakiscakmi diomuyum dedim ben sana kotu bisey yaptirmiyorum dedi bende sadece istemiyorum dedim abla kirmana gerek yoktu bunca lafi sayarak dedim cekti gitti

ayyyy Rabbim büyük konuşturmasın döverimmmmm :sinirli: sabır falan kalmaz bende böyle bencilce bir istekte...

Simuşum senin yazını da alıntıladım ama çıkmamış. eğer ailenin kesinlikle katılmasını istiyorsan bence birgündür deyip istediğin gibi bir organizasyon yap. hakkaten didişmekle hallolmuyor bu aile mevzuları, ben epi topu 2buçuk yıl olan evliliğimde bunu anladım. ve birşeyi de itiraf etmek istiyorum, insanoğlunun kolayı yok. ben de mesela kayınvalidem Tunanın doğumgününe kadar kalmadı diye kırıldım. bize de webcamden gösterirsiniz dedi. mesela sana böyle deseler eminim çok mutlu olurdun. ben ise azcık da olsa kırıldım...

neyse azcık konunun dışına taştım ama ben de derdimi dökeyim dedim...

geçenlerde de yazmıştım. üst kattaki komşumuzun kızının ilk doğumgününe gittik. 2görümcesi, kayınvalidesi ve kayınpederi, bir de kayınvalidesinin anne babası vardı. tabi ek olarak da biz. ilk arkadaşı olarak davetliydik. çok sade ve meşakatsiz olmasına rağmen oldukça yorucu geçti herkes için. Bebiş ve Tuna sadece pastaya ilgi göstermekle kalmayıp kıyametleri kopardılar :D yani benim gözüm büyük bir organizasyondan korktu ama çok da istiyorum öbür taraftan... bizimki zaten tatilden 2 gün önceye denk geliyor. sanırım ben o güne özel ufak bir organizasyon yapıp ailemin yanına gidince bir daha kutluycam. tek başıma burda mümkünü yok kalkamam o yükün altından...
eşine de kızma kuzum... hepsi aileye düşkün... yapacak birşey yok

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Bana kalsa kocamla apartmanda kim varsa cagirip dogum gunu yapardim esimin ailesi uzakta bir arada olsak ikimizin ailesinden 50 kisi olurdu hoss o dogum gunu adi altinda yapsak bizden kotusude olmazdi (malum din konusu mum felan uflenmez hesabina girilirdi)ya hadi ne ise istee kafaya takmiycam valla benim aile ici huzuruma kimse karismasinda kim ne halt ediosa bi kenarda etsin canimi hic sikamiycam acikcasi o carsaf muhabbetini esime aktarmadim bile biliyorum ki kavga konusu olcak kendim sakince cevabini verip kapadim her koyun kndi bacagindan asilir ... valla artik bana sabirli olmayi ogrettiler huzurumu kacirmamayi dusunmemeyi onemsememeyi takmiorum ziraa takarsam akil hastasi olurum dusundukce herkesinnyetisme yetistirilme tarzi kardesler bile ayni olmuyo b devirde bakalim
Dogum gunu icin henuz bir plan yapmadim kocisle oturup konusmam lazim fikirlesmem gerek sonrasinda daha zaman var

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
60.018
duyuru.gif
Barbekü Partisi BAŞLAMIŞTIR KATIL TIK TIK
duyuru.gif

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
merhaba arkadaşlar,
öncelikle geçmiş olsun dileklerinize can-ı gönülden teşekkür ederim...
babamın devamlı olan bir rahatsızlıgı var, ve bazen böyle kritik duruma geçiyor.. hayat içinde herşey bizler için diyip burada bitiriyorum...

geçmişi okudum da kafamı çok toparlayıp ayrı cevap yazamadım.. hastalara acil şifalar dilerim..

dogumgünü konusunda da istanbuldaher gittigimiz yerde minik dogumgünleri yapıldı bize haberimiz bile yoktu.. herkes süpriz diyip pasta kesti, hediyelerini verdi, cok duygulandık... annem ve babam gelicekti son durumdan sonra gelemezler artık gelmeden orada da kutlama yaptık.. artık esas gününde de buradaki amca ve arkadaşlarla minik bir organizasyon yaparız... buda böyle olur..

eşlerin ailesine Rabbim biraz akıl fikir versin diyim, ne diyim Allah ıslah etsin diyim bide.. biz anasıyla şuan görüşmüyoruz, şimdiklik kafam rahat.. ablasınında umrunda degil zaten..

onun dışında... hayat bazen zorluyor, sallıyor, bazende çok güzel gülüyor işte.. şimdi biraz zorlayıp salladıgı zamanlarda olsamda bunada şükür diyip daha hafif daha neşeli zamanların gelmesinide cümlemiz için diliyorum...

kendinize ve minnoşlara çok iyi bakın şekerler...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
merhaba arkadaşlar,
öncelikle geçmiş olsun dilerinize can-ı gönülden teşekkür ederim...
babamın devamlı olan bir rahatsızlıgı var, ve bazen böyle kritik duruma geçiyor.. hayat içinde herşey bizler için diyip burada bitiriyorum...

geçmişi okudum da kafamı çok toparlayıp ayrı cevap yazamadım.. hastalara acil şifalar dilerim..

dogumgünü konusunda da istanbuldaher gittigimiz yerde minik dogumgünleri yapıldı bize haberimiz bile yoktu.. herkes süpriz diyip pasta kesti, hediyelerini verdi, cok duygulandık... annem ve babam gelicekti son durumdan sonra gelemezler artık gelmeden orada da kutlama yaptık.. artık esas gününde de buradaki amca ve arkadaşlarla minik bir organizasyon yaparız... buda böyle olur..

eşlerin ailesine Rabbim biraz akıl fikir versin diyim, ne diyim Allah ıslah etsin diyim bide.. biz anasıyla şuan görüşmüyoruz, şimdiklik kafam rahat.. ablasınında umrunda degil zaten..

onun dışında... hayat bazen zorluyor, sallıyor, bazende çok güzel gülüyor işte.. şimdi biraz zorlayıp salladıgı zamanlarda olsamda bunada şükür diyip daha hafif daha neşeli zamanların gelmesinide cümlemiz için diliyorum...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım lidoşum nasıl bir ailenin nasıl bir girdabın içindesin bilmem ama inan okudum tansiyonum çıktı ne çarşafı ya. Hakkaten bak san diyyeim uzak dur eşinin ailesinden. Bu hayatta ilk önce insanın kendi ve değerleri gelir.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hosgeldin canim... Babana birkez daha gecmis olsun diyorum,acil sifalar diliyorum.
Umarim kisa surede toparlar. Bir daha da tekrarlamaz.
Bazen hayatin yokuslari da oluyor, olacak.
Allah sikintilari da kolay asmayi nasip etsin. Hayirlisini kismet etsin hakkimizda.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
eşime göre tartışmayı da aile mevzuunu da ben açmışım. demişim ki benim ailem 3 kişi, seninkiler oooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnn yediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii demişim.

o da naapacakmış öldürse miymiş 8-10 tanesini.

sırtımızda yük müymüş, o 3 kişinin gelip 3-5 gün kalmasına bişey demiyormuş da ben ooooooooon yediiiiiiiiiii kişinin 1-2 saatine mi tahammül edemeyecekmişim....

hııı bir de benim annem son 1 senemizin 3 ayını nerdeyse bizimle geçirmiş. söyliyim size şimdi o 3 ayı: doğum yaptığımda 40 ım çıkana kadar, skolyoz olunca 1 ay fizik tedavi süresince. budur. dedim sizinkiler dedi biz bakarız simuşa da annemi keyfimden mi çağırdım ben. her başım sıkışınca anne gel demeyi biliyorum. babam daha 2 kez gördü duruyu. 1 doğduğunda bir de 4,5 aylıkken. bu mudur yani adalet? kendi kardeşleri her özlediklerinde gelsenize demeyi biliyolar. e bu ne şimdi???

Simuşum canı arkadaşım bak bende sana kendi durumumu ve duygularımı anlayayım eşimin ailesini doğum gününde istemiyorum ama onlar var diye ben bu işi ertelemem. 2 görümce, anası çoluk çoçuk falan derken 10 kişi onlar benim ailem aynen seninkiler gibi 3 kişiler. Ben komşumu ve 2 samimi arkadaşımıda davet edicem. Biraz kalabalık olcak ama olsun umrumda değil. Eşimin aileside gelsin benim evimde benim gözümde dekor sadec. Çok kırgınlıklarım var çok hezmademediğim şeyler var ama onları mutlu etmeyeceğim o günümü kendi idtediğim şekilde geçireceğim. Çok güzel ikramlıklar, evi süsleyeceğim oğluma güzel bir resimli pasta. Kendimde çok şık olacağım. Hatta kuaförüme dedimki oğlumun doğum gününe beni çok güzel hazırlayacaksın. Biliyorumki bu durum onlara daha güzel bir astar olacak.

Bak sende yap bneim gibi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Lidos hakikaten okuyunca sinirim zipladi.
Genelde bu tip mevzularda elestiri getirmemeye calisirim,bazen uclarda seyler cikiyor agzimdan diye.
Ama hakikaten anlattigin mevzuda kiyin kiyin bir akil yikama taktigi sezdim ben sanki.
Yanlis dusunmus de olabilirim ama anlattigin olay ilk olarak bunu dusundurdu bana.
Koylu kurnazligi derler ya o cinsten.
Hakikaten sinirlarini ciz ve otesine gecirtme ne esini ne ailesini bu konuda.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
merhaba arkadaşlar,
öncelikle geçmiş olsun dilerinize can-ı gönülden teşekkür ederim...

Pikem babana tekrar çok geçmiş olsun diliyorum. Ne kadar büyürsek büyüyelim insan ailesini başka seviyor demi.. Benimde babam son 2 yıldır hastalıkla uğraşıyor ne bileiym selim ilk torunu keyfini bile süremiyor. Çok üzülüyorum ama bunada şükür diyorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Lidos hakikaten okuyunca sinirim zipladi.
Genelde bu tip mevzularda elestiri getirmemeye calisirim,bazen uclarda seyler cikiyor agzimdan diye.
Ama hakikaten anlattigin mevzuda kiyin kiyin bir akil yikama taktigi sezdim ben sanki.
Yanlis dusunmus de olabilirim ama anlattigin olay ilk olarak bunu dusundurdu bana.
Koylu kurnazligi derler ya o cinsten.
Hakikaten sinirlarini ciz ve otesine gecirtme ne esini ne ailesini bu konuda.

Aynı şeyleri hissetmişiz canımcım. Ben dini konularda çok hassasımdır. Bu konu insan için çok özel. Ne sorgularım nede sorgulatırım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
babuşum gece kuşuyuz bugün:)
Çok yorgunum ama uyumak istemiyorum iyimi..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Simuşum canı arkadaşım bak bende sana kendi durumumu ve duygularımı anlayayım eşimin ailesini doğum gününde istemiyorum ama onlar var diye ben bu işi ertelemem. 2 görümce, anası çoluk çoçuk falan derken 10 kişi onlar benim ailem aynen seninkiler gibi 3 kişiler. Ben komşumu ve 2 samimi arkadaşımıda davet edicem. Biraz kalabalık olcak ama olsun umrumda değil. Eşimin aileside gelsin benim evimde benim gözümde dekor sadec. Çok kırgınlıklarım var çok hezmademediğim şeyler var ama onları mutlu etmeyeceğim o günümü kendi idtediğim şekilde geçireceğim. Çok güzel ikramlıklar, evi süsleyeceğim oğluma güzel bir resimli pasta. Kendimde çok şık olacağım. Hatta kuaförüme dedimki oğlumun doğum gününe beni çok güzel hazırlayacaksın. Biliyorumki bu durum onlara daha güzel bir astar olacak.

Bak sende yap bneim gibi.

Biraz da duruma gore be tanselcim bu isler sanki.
Mesela benimkileri en cok adam yerine konmamak sinirlendirir.
Her iste basrolde olmak isterler. Son derece kompleksli tipler olduklarindan kendilerino biraz fazlaca onemsiyorlar.
Oyleki ben hayir dememe ragmen halen daha sanki hic benimle konusulmamis gibi beni gormezden gelip 3 cocugun dogum gunu borlikte olsun fikrini sunuyorlar. Ki en az 5 keZ reddetmisimdir.
Ben onlari dekor niyetine cagirsam dahi bi sekilde olaya dahil olabildikleri icon bu zafer sayacak kadar gurursuzlar.
Bir sekilde de benden rol calarlar o gun.
O yuzden dahil etmeyecegim onlari isin icine.
Adanin ailesi degilsiniz siz,hic bi zaman hayalini kirdugunuz gibi bir numarasi olamayacaksiniz onun mesajini verecegim bem onlara.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Biraz da duruma gore be tanselcim bu isler sanki.
Mesela benimkileri en cok adam yerine konmamak sinirlendirir.
Her iste basrolde olmak isterler. Son derece kompleksli tipler olduklarindan kendilerino biraz fazlaca onemsiyorlar.
Oyleki ben hayir dememe ragmen halen daha sanki hic benimle konusulmamis gibi beni gormezden gelip 3 cocugun dogum gunu borlikte olsun fikrini sunuyorlar. Ki en az 5 keZ reddetmisimdir.
Ben onlari dekor niyetine cagirsam dahi bi sekilde olaya dahil olabildikleri icon bu zafer sayacak kadar gurursuzlar.
Bir sekilde de benden rol calarlar o gun.
O yuzden dahil etmeyecegim onlari isin icine.
Adanin ailesi degilsiniz siz,hic bi zaman hayalini kirdugunuz gibi bir numarasi olamayacaksiniz onun mesajini verecegim bem onlara.

Doğrudur canım öyle davranmayı hakkediyorlarsa ki bencede hakediyorlar buda iyi olur.
Eşimin ailesi yerini ve haddini bilir. Bide tanseli iyi bilirler:))) Öyle her işe burunlarını sokmazlar. yapmak istedilerde baktılar çok kolay değil vazgeçtiler.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuşum gece kuşuyuz bugün:)
Çok yorgunum ama uyumak istemiyorum iyimi..

Aynen canim. Yarin erken kalkmam da lazim. Sirkette bi takim cekimler var giyincem suslencem :)
Bi de kar var. Arabayla gidemem. Bugun 4.5 km yolu 1.5 saatte geldim.
Mahser yeri gibiydi. Sansim yaver gitti ara sokaklardan filan geldim eve guc bela.
Hep 1.-2. Viteste valla. Yarin hayatta cikarmam arabayi. Yemez :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aynen canim. Yarin erken kalkmam da lazim. Sirkette bi takim cekimler var giyincem suslencem :)
Bi de kar var. Arabayla gidemem. Bugun 4.5 km yolu 1.5 saatte geldim.
Mahser yeri gibiydi. Sansim yaver gitti ara sokaklardan filan geldim eve guc bela.
Hep 1.-2. Viteste valla. Yarin hayatta cikarmam arabayi. Yemez :D

Buralarda öyle canım -4 gösteriyodu göstrege. Bakalım ben nasıl gideceğim:)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Hosgeldin canim... Babana birkez daha gecmis olsun diyorum,acil sifalar diliyorum.
Umarim kisa surede toparlar. Bir daha da tekrarlamaz.
Bazen hayatin yokuslari da oluyor, olacak.
Allah sikintilari da kolay asmayi nasip etsin. Hayirlisini kismet etsin hakkimizda.

çok saol canım, amin cümlemize..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikem babana tekrar çok geçmiş olsun diliyorum. Ne kadar büyürsek büyüyelim insan ailesini başka seviyor demi.. Benimde babam son 2 yıldır hastalıkla uğraşıyor ne bileiym selim ilk torunu keyfini bile süremiyor. Çok üzülüyorum ama bunada şükür diyorum..

teşekkür ederim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar