2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
sanırım ben doğumgununü şubat'ın ikinci haftası yapıcam.

aden 29 ocak doğumlu.

26-27 ocak haftasonuna denk gelıyor ama o hafta dayımız yok.
28-29 hafta içine denk gelıyor ama bu seferde yaparsam eltım kaynım ve ayaz gelemeyecek.

2-3 şubatta da dayımız yine deplasmanda. gece 12 de falan gelıyor zonguldak'a. :( ki büyük dayımız olmadan bi doğumgünü düşünemiyorum.

mecbur 9-10 ubat yapacam. bakalım hayırlısı kısmet. bu arada burda çok ufak minicik kaplama bi pasta sordum 15-20 kişilik kadın 100-120 tl'yi bulur dedi. nevrim döndü. 15 kişilik pasta için çok değil mi ya?

diğer bi pastaneye gittim, dedim şeker hamurundan kaplama çocuk pastası yapıyor musunuz. yapıyoruz ama tavsiye etmiyoruz dedi. müşteri internetten beğeniyor bundan istıyorum dıyor, bız yapmaya çalışıyoruz yapamayınca da müşteri hayal kııklığına ugruyor, olayın geri dönüşü olmuyor ıkı tarafta mağdur oluyor dedi. bi de kaplama pastalar çok zor kesilir dedi. :(

bilemedim napacagımı. beni mi kandırdı acaba adam?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aaaaa ne guzel olmuş kız o kart. ene aden'e de yapıver. feysden foto da alabılırsınız efemmm.

öyle yapıcam bakalım şubatın ortası olacak gibi. işin komiği şubat'ın 11 kaynanamın 20si de anamın doğumgünü. kayınpederden kaçarken doluya tutulmıyım.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Bi dolma yaptim geldim. Biberleri fazla haslamisim nasi bisi olcak hicbi fikrrim yok.

Bide kereviz yapcam ama onada patatesim olmadigini farkettim. Ne sapsalim yarab:talya:

Pikemm ne guzell kart o balummm eline saglik:orgu:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Gökçem bencede herkes bir aradayken yap neredeyse bizim doğum günümüze yakın oluyor verdiğin tarih
Ecrin bende zeytinyağlı kereviz yapacaktım benimde portakalım yokmuş salaatasını yapacam biberi neden haşlıyosun
Pikoşum ellerine sağlık ne güzel olmuş cicim

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
gökçe ankaraya gel kız 10 subatta ben yapıcam eloşa doğumgünü birlikte yaparız :D bizim isabet oldu hafta sonuna denk geldi.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
eheheheheheh nazom bi gün dayanacam kapına kızım. dayım oturuyor benim ankara'da. sık sık gider gelirdim ben. alışverişe falan.. hatta Aden'in erkek olacağını ankara'da medikal parkta öğrenmiştim. ordan doğru erkek kıyafetleri almaya gitmiştik. teyyyy teyyyyy şimdi sadece; iş,ev, annem, kaynanam arasında mekık dokuyorum.

bu yaz ayağımı denize sokamadım düşün. çok ezik oldum kız ben.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ay nerden denk geldiyse lady gaga denilen ucubenin kliplerinden birine denk geldim. tövbe bismillah. evlat olsa sevilmez. evlerden ırak. bukadın bende çok olumsuz etki bırakıyor yaa. öff içimi darladı yeminle.

lady gagaymış.. gaga'sına s.çtığımın...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
eheheheheheh nazom bi gün dayanacam kapına kızım. dayım oturuyor benim ankara'da. sık sık gider gelirdim ben. alışverişe falan.. hatta Aden'in erkek olacağını ankara'da medikal parkta öğrenmiştim. ordan doğru erkek kıyafetleri almaya gitmiştik. teyyyy teyyyyy şimdi sadece; iş,ev, annem, kaynanam arasında mekık dokuyorum.

bu yaz ayağımı denize sokamadım düşün. çok ezik oldum kız ben.

bende eziğim kız...ana gelsene yine ankaraya o zaman..surdan sura be..bu yaz bebişler de büyür hem..gel kız ankaraya bi de ben bakim adene :)))

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ay nerden denk geldiyse lady gaga denilen ucubenin kliplerinden birine denk geldim. tövbe bismillah. evlat olsa sevilmez. evlerden ırak. bukadın bende çok olumsuz etki bırakıyor yaa. öff içimi darladı yeminle.

lady gagaymış.. gaga'sına s.çtığımın...

ahahahah deliii..lady gagayada sey etti ya...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kuru biber laylammm.. Ama sayemde yumuss biber oldu:D

Ben portakal koymuyorum cnm limon koyuyorum. Ama zamannda mandalin koymuslugumda var:cokkomik:

Anammm pikeemmm cok datlu olmuss benimkisi de. Ben buu bastirip davetiye mi yapsam acabasii kizzzz. Enemm ii fikirr vallaa. Ellerine saglik kuzummm:eek:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

nette çocuk annesinin yanından nasıl ayrılıp kendi yatağında yatmaya başlar temalı bi yöntem ararken buldum şu makaleyi.. bu adam da tam tersini söylüyor. kime inanacaz? gayet mantıklı şeyler demiş..

Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
nette çocuk annesinin yanından nasıl ayrılıp kendi yatağında yatmaya başlar temalı bi yöntem ararken buldum şu makaleyi.. bu adam da tam tersini söylüyor. kime inanacaz? gayet mantıklı şeyler demiş..

Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinçaltlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır…
bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi

Ayy cok duygusal.. Gerci bunun aksi bile olsa defne benle uyumaya acayip alisik. Disardayken bile uykusu gelsin isterse dunyayi onune sersinler benim ustume geliyo,bacaklarima yapisiyo, kucagima tirmaniyo. Valla acikcasi cok da keyifli gercekten. Gece de esim gec yatiyo bana gore sarilip kizceme uyuyoz. Burnunu burnuma sokuyo elini yanagima koyuyo, ayKlArini da ustume yapistiriyoohhhhhh:cokkomik: bunyazi aksini de soylese yapcam biseyimm yok yani:D buyuyunce benle yatmak istemicek nasilsa:nazo:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ben istesemde yanima alamazdim zatennonkadar hareketliki uyur gezer sankinuykusunda emeklio titunup ayaga kalkio hatta oturarak olece uyuya kalio kafa goz dagilirdi ben bebekken bile almadim.ezeriz filan deyu simdicocuk yatagina alisik izmirde duvar ke arina yastik dosedik cekyatta yatmistik beni yataktan itio yaninda.kimseyi istemio elini kolunu rahat sallasin istio adam

Bu arada babusu seyini kacirmisim ada hastaneye gitmis :(cok dikkat etmen lasim babus ilaclarini filann aksatma sakin cabucak iyilesir insallah

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlaaarrrr,
doğum günü mesajlarınıza çok teşekkür ederim, hem whatsuptan hem face den hem mesajla hepiniz kutlamışsınız...çok duygulandım ve en son pikemin face e yazdığı 'tam bir sene önce 14:20 de, bizim oranın ilk bebegi Kuzey paşa geldi' yazısını görünce de ağlamaya başladım... sizler saatine varana dek hatırlayıp bu ilk doğum günümüzde bizi yalnız bırakmadınız ama daha ne halası ne babaanneden ses yok, yakın arkadaşım olduğunu düşündüklerimden de daha ses yok...eşim zaten istanbulda.

hepinize tek tek teşekkür ediyorum ve oğlumla sizleri kocaman öpüyorum...iyi ki varsınız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar