2012 Şubat Anneleri

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Selam kızlar.
Güzel mesajlarını, dileklerini esirgemeyen Pikoşuma, Lidoşuma ve Aslıma canı gönülden çok teşekkür ederim. Şimdilik bizim cephede herşey süt liman. Umarım fırtına öncesi sessizlik yaşamıyoruzdur diye temenni ediyorum... Lidırcım senin için de çok üzüldüm. İnsanın evinde huzuru yoksa, dünyada hiçbirşey onu mutlu edemiyor maalesef. Ne uykularında ne uyanıkken kendinde değil gibi, mal gibi bi yaşamı oluyor. Benim çok uzun zamandır böyle. Halen de bu ruh halindeyim. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Afedersin kıçımı kaldırmak içimden gelmiyor ama artık kimseye karşı olmasa bile yavrularımıza karşı sorumluluklarımız var. Mecbur güç bulucaz kendimizde. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
canım dediğim gibi inşallah geçici bir dönemdir bu..gelmiş geçmiş ve bitmiş olur tek temennim bu...sen yeterki canını sıkma üzülmeki duru hatunum üzülmesin birşeyler sezip..çok öptüm seniii özlemciğim
simoş ne oldu kız? epeydir girmıyorum buraya?

aile meseleleri mi? :((
kızz gökçe asya valla maşallah bülbül gibi herşeyi diyor:))kız çenesi neticede kuvvetli olur demi ama :))şimdi son 1 haftadır falan duyduklarınınıda çıkarmaya başladı birde 2 kelime şeklinde birleştirmeye başladı örn:benim ayakkabım gibi:)))türkçe dersi gibi oldu demi hahahahhhhahaa

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
günaydınlar millet dicem ehe kimse yok. günaydın kendim...

aslıcım ne dıyosun ya? kız bebesi işte geveze prenses... aden de geveze ama anlamlı konuşmuyor. japon galiba benım uşağım. visimuaaa, votımaa, fiiyy, nobısanaaa gibi anlamsız japoncayi çağrıştıran kelimeler. bi arabaları gördük mü hannnde dıyoruz handüdüt babında. çok nadir anne, çok nadir baba çok nadir dede. bubbb (su). konuşmuyor yani. normal mi acaba kız? bunun amcası 5 yaşında konuşmuş. umarım o'na çekmez

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar. Umarım hepiniz ve tüm minnoşlarımız iyidir.
Ben biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyorum, sorunlarımız halen çözülmedi. Psikologa gidiyoruz, bu da evliliği yürütmek için, en azından benim, son çare olarak gördüğüm yol. Allahtan hayırlısını diliyorum...

Eşinin psikoloğa gitmesi bence birşeyleri düzeltme çabasında olduğunu gösteriyor simuşum, o da senin gibi adımını atıyor bence. Umarım bir faydasını görürsünüz.

Oncelikle hepiciginizin anneler gununu kutlarim guseller...
Daha sonra simus okuyunca uzuldum insallah sorunununz cozulur guselim 3asagi 5yulari cogumuz sorunlar yasiyoruz bende senden asagi degilim bu durum cok yipratiyo beni hic konusasum gulesim yok bizde psikologta yok olsada o saglam insancagizinda psikolojisi dagilir kesin cok zorlaniyorum bu donemde ailem yanimda onlara belli etmemeye calismak esime laf anlatamamak cogu zaman sessiz bi kosede aglamak beni olduruyo icime kapanik biri olup ciktim oglumdan baska hicbisi bana tebessum ettiremez oldu ...
Insanlar bebekleri olunca dahada mutlu olurlar ama bizde neden tersine gitti hersey anlam veremiyorum incir kabugunu doldurmiycak seyler icin tartismak ve bu konularin hic olmadik yerlere gitmesi beni bitirio inanin hayattan sogumus durumdayim canlar simdiye kadar paylasmadim 2aydir felan cok cok zor donemdeyim umarim sonu hayir olur mucadele etmek tuketio beni dermansiz kaldim

Tubimm, sen en sabırlılarımızdan biriydin. Neler yaşıyorsunuz bilmiyorum ama okudukça üzülüyorum.

ya bi de şeyi soracaktım. bebeleriniz konuşmaya başladı mı? aden hala kendine özgü dığıl gıgılca bişeyler konuşuyor. ama hiç susmadan. bıdı bıdı bidi bidi...

çok nadir anne diyor artık. herşeyin ne lduğunu bılıyor am ı ıhhh ıkı kelamı zor alıyoruz haspamın agzından... normal mi?

Kız benimki konuşmuyor, yani uzun uzun konuşuyor da başka bir dilde konuşuyor, neticede kimse yavrucumu anlamıyor :D Normaldir herhalde, yani inşallah normaldir öyle düşünmek istiyorum ben.

canım dediğim gibi inşallah geçici bir dönemdir bu..gelmiş geçmiş ve bitmiş olur tek temennim bu...sen yeterki canını sıkma üzülmeki duru hatunum üzülmesin birşeyler sezip..çok öptüm seniii özlemciğim

kızz gökçe asya valla maşallah bülbül gibi herşeyi diyor:))kız çenesi neticede kuvvetli olur demi ama :))şimdi son 1 haftadır falan duyduklarınınıda çıkarmaya başladı birde 2 kelime şeklinde birleştirmeye başladı örn:benim ayakkabım gibi:)))türkçe dersi gibi oldu demi hahahahhhhahaa

Maşallahhhh valla ya kızların dili çabuk çözülüyor anacım :D

günaydınlar millet dicem ehe kimse yok. günaydın kendim...

aslıcım ne dıyosun ya? kız bebesi işte geveze prenses... aden de geveze ama anlamlı konuşmuyor. japon galiba benım uşağım. visimuaaa, votımaa, fiiyy, nobısanaaa gibi anlamsız japoncayi çağrıştıran kelimeler. bi arabaları gördük mü hannnde dıyoruz handüdüt babında. çok nadir anne, çok nadir baba çok nadir dede. bubbb (su). konuşmuyor yani. normal mi acaba kız? bunun amcası 5 yaşında konuşmuş. umarım o'na çekmez

Yat kalk şükret kızım, biz daha ne anne, ne de baba... İkisini de duyamadık :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba
uykusuzluktan ölüyorum yine de bir bakayım dedim.
cee deyip kaçıcam ama olsun :acep:
Gökçe benim tombalak tospaam da pek birşey demiyor. ama herkes erken daha diyor. ben endişelenmeyeyim diye mi uyduruyorlar bilmiyorum :ne:
anne diyor sıksık, baba pek demiyor(akıllı uşağım benim :) ) bir iki kere abiciiiii dedi. birisinden birşey isterken. mammmamm, buuuu da su ve yiyecek için ilkel iki kelime. arada çok net söyledikleri de oluyor ama hiç arkası gelmiyor.
Tunada dil bağı var ya, ben ondan tırsıyorum. En son doktora gösterdiğimizde hiç sorun oluşturacak boyutta değil demişti. Oysa doğumdaki çoduk doktoru ısrarla uzman görsün diye de diretmişti...
İnşallah sorun yoktur...
Öperim hepinizi...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
merhaba
uykusuzluktan ölüyorum yine de bir bakayım dedim.
cee deyip kaçıcam ama olsun :acep:
Gökçe benim tombalak tospaam da pek birşey demiyor. ama herkes erken daha diyor. ben endişelenmeyeyim diye mi uyduruyorlar bilmiyorum :ne:
anne diyor sıksık, baba pek demiyor(akıllı uşağım benim :) ) bir iki kere abiciiiii dedi. birisinden birşey isterken. mammmamm, buuuu da su ve yiyecek için ilkel iki kelime. arada çok net söyledikleri de oluyor ama hiç arkası gelmiyor.
Tunada dil bağı var ya, ben ondan tırsıyorum. En son doktora gösterdiğimizde hiç sorun oluşturacak boyutta değil demişti. Oysa doğumdaki çoduk doktoru ısrarla uzman görsün diye de diretmişti...
İnşallah sorun yoktur...
Öperim hepinizi...

Lidılım naber?
Dil bağı nedir? Nasıl anladınız?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
merhaba kızlar.
bu arada aaaaaaaaa şoktayım. dil bağı mı var? hiç duymadım senden daha önce boyle bi kelime. soyledın de ben mi hatırlamıyorum acaba? önemli değilse sorun yok be güzelim. takma kafana.

önemli boyutta olsa idi tuna yemek yerken de zorlanırdı ki maşallah tosun gibi tosbaaa... dil bağı yemek yemeyi de zorlaştırır çünkü.

alla alla şoktayım bak hala. tunamın o bağlı dillerini yerim gızzzzz. anası bi alıp gelemdin uşağını bu taraflara tiüüü yazıklar olsun sana...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bu arada azom erkek çocuk geç konuşur deyip kendimiz rahatlatıyor, seni rahatlatıyor ve daha nice anamızıın içine su serpiyorum. bizimkiler tembel çıktı napalım.

şey garibime giidyor biraz da o yüzden huzursuz oluyorum açıkcası. adam 9 aylık yürüdü. hatta ne yürümesi 9 aylıkken adam top sürüyordu resmen ama iş konuşmaya gelince tık yok.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bu arada azom erkek çocuk geç konuşur deyip kendimiz rahatlatıyor, seni rahatlatıyor ve daha nice anamızıın içine su serpiyorum. bizimkiler tembel çıktı napalım.

şey garibime giidyor biraz da o yüzden huzursuz oluyorum açıkcası. adam 9 aylık yürüdü. hatta ne yürümesi 9 aylıkken adam top sürüyordu resmen ama iş konuşmaya gelince tık yok.

Evet valla Adenella erkeklerimizin en hızlısı çıktı :D
Kız dil bağını biliyonda niye açıklama yapmıyon bu cahil arkadaşına.. Googledan bakamıyom ki gizli gizli buraya girioz işte :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kız çok bildiğimden değil hamileyken okumuştum. dilin altındaki yumuşak doku (hatta şöyle diyim dili aşağıdaki kısma bağlayan yer) bazen kısa oluyormuş bebeklerde. bu da doğal olarak dilin hareketini kısıtlıyor. konuşma güçlüğü yaratıyomuş gibisenden bişeydi. bildiğim bu.

ama tuna'da olduğunu bugün ilk kez duydum. çok önemli bouytlarda olsaydı dokktoru derdi zaten bi baktırın diye bence.

çok özledim kız sizi zillilerrrrrrrrrr

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam hatunlar.
Sağolasın Azoşum, işte benim zorumla gidiyo ya du bakalım. Allahtan hayırlısı herşeyin.
Lidılcım ben hatırlıyorum ama sanki sorun teşkil etmeyecek düzeyde demiştin diye hatırlıyorum. İstersen içinizin rahat etmesi için bi uzmana götürün.
Gökçecim evet aile meseleleri. Çözücez inşallah. Maşallah Duru da konuşuyor Asya gibi. Duyduğu herşeyi söylüyor. Kız milleti dırdıra erken başlıyor demek ki...

Bu arada hakikaten herkes nerde? Ben bunalımlardaydım, eşimle ayrılmanın eşiğindeydim. İşin içine aileler bile girdi. Yani sorunlarım çok ama çok fazlaydı da herkes mi bunalıma girdi? Neden kimsecikler yok?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
neyi paylaşamıyosunuz be simoşum? dünya güzeli bi bebeniz var akıllı uslu başlı insanlarsınız.... demicem sana kuzum. ilişkiyi bu noktaya getirecek ne oldu bilmem. ama ortada öyle dünya guzeli bı bebek varken bu tarz kararlar almışsanız, hele hele mesele ailelere kadar gittiyse sorun buyuk dıye düşünuyorum. içinin rahatlaması açısından anlatırsan dinlerim. kusura bakma anlatamam dersen de anlarım... ama çok iyi düşünün yine de. duru'ya ilerde "ben baba/anne birlikte ne yapar ne eder hiç bilemedim, bizim bi aile ortamamız olmadı. oysa çok isterdim" dedirtmemek için bile çok iyi düşünün. duru'nun hayatında herşey güzel olsun dilerim. bi tarafı ezik kalsın istemem şu hayatta.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
neyi paylaşamıyosunuz be simoşum? dünya güzeli bi bebeniz var akıllı uslu başlı insanlarsınız.... demicem sana kuzum. ilişkiyi bu noktaya getirecek ne oldu bilmem. ama ortada öyle dünya guzeli bı bebek varken bu tarz kararlar almışsanız, hele hele mesele ailelere kadar gittiyse sorun buyuk dıye düşünuyorum. içinin rahatlaması açısından anlatırsan dinlerim. kusura bakma anlatamam dersen de anlarım... ama çok iyi düşünün yine de. duru'ya ilerde "ben baba/anne birlikte ne yapar ne eder hiç bilemedim, bizim bi aile ortamamız olmadı. oysa çok isterdim" dedirtmemek için bile çok iyi düşünün. duru'nun hayatında herşey güzel olsun dilerim. bi tarafı ezik kalsın istemem şu hayatta.

güzel arkadaşım yok, çözmeye çalışıyoz şuanda. aslında çözülmeyecek bir sorun değil. çok anlatılacak bişey de değil gibi... daha önce bi kez konuşmuştuk ya o olaylar çerçevesinde dönen bi dünya olaylar silsilesi. herşeyin temelinde eşimin kimseyi kırmak, üzmek istememesi yatıyor. ama çözülecek Allahın izniyle... psikolog işe yarayacak gibi. elbette ben de istemem yavrum orda burda bi yanı eksik büyüsün diye. ama çözülmeseydi sorunlar öyle olmak zorunda kalacaktı. neyse ki sanki iyi olacak gibi eşim.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ohhh çok şükür. anladım meseleyi. nereye gittiği belli olmayan paralar konusu konuşmuştuk ..

umarım çok çok daha ıyı olur. dilerim Allah'tan hiç bi kuzu boşanmış anne babanın evladı olmaz. onur bazen aden'ın yanında, adennn anne benım dıy benı opuyor falan. adenın koşup ıkımıze de bı sarılması var oyy oyyy. mutluluk bu be bacım. mutluluk kapının kapattığın zaman çocuğun sen ve eşin...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
çıkıyorum ben şimdi. öpüyoru seni. bıdığımı mıncırıyorum. epeydir fotolarını da goremıyorum güzelliğin. koy da hasret gıderelım...

ıyı akşamlar.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
okadar yorgun ve bitkinim ki anlatamam 3 gündür iş acaip yoğun evde desen öyle parçalandım resmen bu aralar neyse kendimi özet geçtikten sonra

kızzz lıttlım valla ilk defa duydum dil bağı diye bişey allah allah yavvv tosunum tombalağıma bişeycik olmaz inş.konuşur er yada geç

kızzz gökçee valla kız çenesi farklı bende asyada bir kez daha anladım.maşallah gayet güzel ve net çıkartıyor kelimeleri maşallah bir kez daha :)

kızz azooo korkma leyn konuşur eryada geç napceniz elbet zamanı vardır onunda kimi geç yürüyor asya gibi(13,5)aylık kimi erken konuşuyor sağlıklı olsunlar en önemlisi bu elbet büyüyecekler konuşacaklar sadece biz yaşlanıyoruz beee farkında değiliz..neyse ben çıkıyorum hepiniziii çok öptümmm

pikem aşağıdasın gördüm seni canım selam ve sevgiler ve öpücükler sanada

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam kızlar.
Güzel mesajlarını, dileklerini esirgemeyen Pikoşuma, Lidoşuma ve Aslıma canı gönülden çok teşekkür ederim. Şimdilik bizim cephede herşey süt liman. Umarım fırtına öncesi sessizlik yaşamıyoruzdur diye temenni ediyorum... Lidırcım senin için de çok üzüldüm. İnsanın evinde huzuru yoksa, dünyada hiçbirşey onu mutlu edemiyor maalesef. Ne uykularında ne uyanıkken kendinde değil gibi, mal gibi bi yaşamı oluyor. Benim çok uzun zamandır böyle. Halen de bu ruh halindeyim. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Afedersin kıçımı kaldırmak içimden gelmiyor ama artık kimseye karşı olmasa bile yavrularımıza karşı sorumluluklarımız var. Mecbur güç bulucaz kendimizde. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
amin...

Herşeyin hayırlısı olsun canım... güç gidiyor bazen ama gittiginde de bırakmak olmuyor dedigin gibi, bi yerlerden bişeyler bulup tekrar doldurmak lazım...

minnoşu öperim canım, seni de öperim tabii ki :)

ya bi de şeyi soracaktım. bebeleriniz konuşmaya başladı mı? aden hala kendine özgü dığıl gıgılca bişeyler konuşuyor. ama hiç susmadan. bıdı bıdı bidi bidi...

çok nadir anne diyor artık. herşeyin ne lduğunu bılıyor am ı ıhhh ıkı kelamı zor alıyoruz haspamın agzından... normal mi?

normal canım ya, bi ara bende kafaya takmıştım, sormuştum hatta burada da...
bizim minnoşda begendigi kelimeleri söylüyor yani tekrar ediyor ama kızlar gibi çok cümle içinde kullanamıyor :D

mesele agaç diyoruz 'aağç' diyor... babayı bizimkide pek demiyor, bazen aglarken enne diyor....
ama sıpam işini biliyor teyzesine direkt 'teeze' diye hitap ediyor... dede ye de öyle :D

devamlı bişler konuşuyodu çogu minoşca dilinde oldugu için biz anlayamıyoruz... ama kızlar maşallah onlar gibi degil....

güzel arkadaşım yok, çözmeye çalışıyoz şuanda. aslında çözülmeyecek bir sorun değil. çok anlatılacak bişey de değil gibi... daha önce bi kez konuşmuştuk ya o olaylar çerçevesinde dönen bi dünya olaylar silsilesi. herşeyin temelinde eşimin kimseyi kırmak, üzmek istememesi yatıyor. ama çözülecek Allahın izniyle... psikolog işe yarayacak gibi. elbette ben de istemem yavrum orda burda bi yanı eksik büyüsün diye. ama çözülmeseydi sorunlar öyle olmak zorunda kalacaktı. neyse ki sanki iyi olacak gibi eşim.

işe yarasın canım... cümlemiz iyi olalım inşallah...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
little'ım o dilbagı gibi şey biraz eşimde de var gibi, ama adamda konuşma açısından hiç bi sorun yok, sanmam ki etkilesin.. tabi emin olmak için uzmana götürmek en iyisidir o ayrı..... ayrıca yerim minnoşumu.. geçen bi videosunu izlettim benim sıpaya o yatagında ceeeeeeee gibi bişey yapıyodu ya onu.... nasıl güldüüüü nasıl güldü bızdık ... şaştım bende eheheh :D kız demek karşılassalar çok minnoş minnoş oynicaklar :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Günaydın. Çok mutsuz ve de üzgünüm. 2 Gün önce annem ve ben kusma ve ishal şikayetimizden dolayı hastaneye gitmiştik, zehirlendik sanmıştık ama salgın varmış sanırım. Dün de Kuzey'in kusması ve ishali başladı, yavrum o kadar halsiz ki :(
İşten eve gidince bir garip oldum, bıcır bıcır dolaşan oğlum sadece yatıyor..Doktor sakin olmamı ishalin 2 günde geçmeyeceğini söyledi. Hiçbirşey yemiyor sadece su içiyor, ateşi bir çıkıyor bir iniyor, ağlamaktan gözlerim şişti. Salgın olduğu doğruysa dikkatli olun kızlar.

Simuşum inşallah düzelir, Gökçe'nin dediklerine katılıyorum ben de.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar