2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yazılanları tekrar okudumda gözden kaçan direkt konuyla alakası olmayan bir ayrıntının altını çizmek istedim...

Karşılıklı konuşan arkadaşlarımız: eger hitap ettigi kişi adının kullanılmamasını rica etmişse, ve '' bunu enazından geçmişin hatırı için yap diye tekrar söylemişse'' o ismin kaldırılması gerekmez mi?

Hayır bir rica yani, geçmişte hata ile kullanmadık mı ? zaman zaman hepimiz yaptık... sonra kusura bakma diyerek düzelttik fark ettigimiz noktada...

Hatasız kul olmaz... ama bile bile inadına devam etmekte, hiçdegil, bunca zamanın hatırasına yakışmaz...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
hepimiz farklı kültürde farklı aile yapısında doğduk büyüdük ve farklı fikirlere sahip olmamız kadar doğal birşey yoktu keşke senin fikrin sana benim ki bana diyebilseydik.kardeş kardeşle aynı düşünceye sahip olamazken dediğim gibi farklı aile yapısına sahip olanlarmı aynı düşünceden olacaktı :) buda komik ve inandırıcı olamazdı bana göre..
ama keşke saygı çerçevesinde olabilseydi herşey herkes birbirinin tavrını hitap şeklini biliyorken keşke herzamanki gibi yıkıcı değilde uslup şekli diye geçebilseydi..ben kimseyi savunmuyorum kimsenin söz elçisi vs falanda değilim herkesin ağzı var dili var şükür ama gruplaşma olduysa eğer tutupta grup şeklinde çocuklarımızın resmine kadar ambargo koyuluyorsa orda dur arkadaş derim..bizim için bu bir sınav oldu bence ve biz herşeyde birlik olan biz bunda sınıfta kaldık canlar sağolsun ne deyimmm..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bu yaşadıklarınız ve paylaşımlarınız kullanıdıgınız cumleler,kelımeler ve üzerine kullandığınız çirkin sözler kişiliğinizi ortaya koyar...

Şu gune kadar o kadar insanın derdini,birbir yaşadım ki burayı bir amaç yada araç olarak kullanmadım.Ama şu paylaşımlarınızı okuduktan sonra ne işim varki burda ne için burdayım oldum.Bu tabirleri bu çirkin kelimeleri bu irdelemeleri yapanlar benim 2,5 yıldır tanıdığım arkadaşlarım olamaz kesinlikle dedim... üzüldüğüm noktalar bunlar...Buraya canım sıkıldıkca gelmedım,uzuntulerınıze bi care olmak rahatlatmak,sevinçlerinize ortak olup gulumsemek için sizleri merak ettiğim evlatlarınızı ozledıgım için geldim...ama karşılıgında boş vakitlerinde laylaylom için burda olanları,kişiliğidir diyip kabullendiğim kabul ettirmeye çalıştıgım arkadaşların tavırlarının aslında bizzat kişiliği değil,alaycı tavırları oldugunu insan saymamak küçük düşürmek için yapıldığını düşünüyorum.Biraz geç oldu bunu anlamam belki ama yanılmadan bu tabiri emin olduktan sonra söylüyorum...

Bu çirkinlikleri izleyecek şayit olacak en önemlisi onların hayatları için gunlerce ağladığımı,kafamı yorup çözüm bulmaya calıstıgımı bilirim o kadar sahiplenmiştim herkesi ama koca bir boş kümeymiş bu yaşanılanlar demekki buyuk hayal kırıklıgı yasıyorum.

Siyaset benim hayatımın hıcbır alanında yoktur olamazda... herkesin görüşü farklıdır ve arkadaşlıklarıma bunu asla aksettırmem ... biz bu sanal ortamda evlatlarımız ıcın var ıdık gerek kalmamış demekki bu sebepten çekiliyorum aranızdan ...

Çok arkadaşın kalbini kırdı tek bir arkadaş her fırsattada kalp almaya çalıştıgını sandı...yalap şalap yaparak...diyecek başka bişeyim yok o sevgili arkadaş için zamanında hepimiz 1 bütün olup buralara geldik bir fincan kahvenın 1000 yıl hatrı vardır derler sırf bunun hatrı ıcın bu kadar ınsanın kalbı kırılmamalıydı... insan konusurken kullanacağı kelimeleri seçmeli....
konuşacağım arkadaşlar bellidir karakterli seviyeli arkadaşlıklarımı bende hatrı olanlar kendılerını bılıyolar zaten sanal alem benim için bu noktoda bitmiştir şahsi hayatımda bulunan ınsanlarla her daım ıletışım içinde olacagım... hoşçakalın bebeklerınıze ıyı bakın ...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar okuyorum okuyorum ne diyeceğimi bilemedim. Biz burada çok güzel şeyler paylaştık. Ben kendi adıma bazen haklı bazen haksız olduğum tartışmalara giedim. Dönüp baktığımda hiçde gerek yokmuş dedim. Pikemle ve nazomla tartıştım ama bir saniye bile faceden hayatımdan bu insanları çıkarayım demedim. Ama şu anki tartışamlarda işin boyutu farklı ama aşılamaycak şeyler değil.

Sadece şuna bile üzülüyorum. Bu gereksiz siyaset girdabı bizim yıllarca aynı topraklarda aynı kültürde yaşamış insanlarımızı birbirine düşman etti. Kürt, türk,çerkes olamak bir mozaikti bu topraklarda. Ama lanet olası siyaset insanları birbirine kırdırdı. Şimdi şurda küçük bir topluluğuz ama yine o siyaset insanları bu hale getirdi. Ne diyeyim.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
hepimiz farklı kültürde farklı aile yapısında doğduk büyüdük ve farklı fikirlere sahip olmamız kadar doğal birşey yoktu keşke senin fikrin sana benim ki bana diyebilseydik.kardeş kardeşle aynı düşünceye sahip olamazken dediğim gibi farklı aile yapısına sahip olanlarmı aynı düşünceden olacaktı :) buda komik ve inandırıcı olamazdı bana göre..
ama keşke saygı çerçevesinde olabilseydi herşey herkes birbirinin tavrını hitap şeklini biliyorken keşke herzamanki gibi yıkıcı değilde uslup şekli diye geçebilseydi..ben kimseyi savunmuyorum kimsenin söz elçisi vs falanda değilim herkesin ağzı var dili var şükür ama gruplaşma olduysa eğer tutupta grup şeklinde çocuklarımızın resmine kadar ambargo koyuluyorsa orda dur arkadaş derim..bizim için bu bir sınav oldu bence ve biz herşeyde birlik olan biz bunda sınıfta kaldık canlar sağolsun ne deyimmm..

Nasıl çocuklarımızın resmi, ne ambargosu? Aslıcım ben anlamadım bilmediğim ne oluyor ?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bu yaşadıklarınız ve paylaşımlarınız kullanıdıgınız cumleler,kelımeler ve üzerine kullandığınız çirkin sözler kişiliğinizi ortaya koyar...

Şu gune kadar o kadar insanın derdini,birbir yaşadım ki burayı bir amaç yada araç olarak kullanmadım.Ama şu paylaşımlarınızı okuduktan sonra ne işim varki burda ne için burdayım oldum.Bu tabirleri bu çirkin kelimeleri bu irdelemeleri yapanlar benim 2,5 yıldır tanıdığım arkadaşlarım olamaz kesinlikle dedim... üzüldüğüm noktalar bunlar...Buraya canım sıkıldıkca gelmedım,uzuntulerınıze bi care olmak rahatlatmak,sevinçlerinize ortak olup gulumsemek için sizleri merak ettiğim evlatlarınızı ozledıgım için geldim...ama karşılıgında boş vakitlerinde laylaylom için burda olanları,kişiliğidir diyip kabullendiğim kabul ettirmeye çalıştıgım arkadaşların tavırlarının aslında bizzat kişiliği değil,alaycı tavırları oldugunu insan saymamak küçük düşürmek için yapıldığını düşünüyorum.Biraz geç oldu bunu anlamam belki ama yanılmadan bu tabiri emin olduktan sonra söylüyorum...

Bu çirkinlikleri izleyecek şayit olacak en önemlisi onların hayatları için gunlerce ağladığımı,kafamı yorup çözüm bulmaya calıstıgımı bilirim o kadar sahiplenmiştim herkesi ama koca bir boş kümeymiş bu yaşanılanlar demekki buyuk hayal kırıklıgı yasıyorum.

Siyaset benim hayatımın hıcbır alanında yoktur olamazda... herkesin görüşü farklıdır ve arkadaşlıklarıma bunu asla aksettırmem ... biz bu sanal ortamda evlatlarımız ıcın var ıdık gerek kalmamış demekki bu sebepten çekiliyorum aranızdan ...

Çok arkadaşın kalbini kırdı tek bir arkadaş her fırsattada kalp almaya çalıştıgını sandı...yalap şalap yaparak...diyecek başka bişeyim yok o sevgili arkadaş için zamanında hepimiz 1 bütün olup buralara geldik bir fincan kahvenın 1000 yıl hatrı vardır derler sırf bunun hatrı ıcın bu kadar ınsanın kalbı kırılmamalıydı... insan konusurken kullanacağı kelimeleri seçmeli....
konuşacağım arkadaşlar bellidir karakterli seviyeli arkadaşlıklarımı bende hatrı olanlar kendılerını bılıyolar zaten sanal alem benim için bu noktoda bitmiştir şahsi hayatımda bulunan ınsanlarla her daım ıletışım içinde olacagım... hoşçakalın bebeklerınıze ıyı bakın ...

Benimle de görüş, kırgınlığını çok iyi anlayabiliyorum.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Nasıl çocuklarımızın resmi, ne ambargosu? Aslıcım ben anlamadım bilmediğim ne oluyor ?

gözünden kaçtı sanırım tuğçeciğim fakat son 1haftada eklenen bebelerimizin fotolarına bir bak siz biz olduk ya hani(ne saçmalıksa)hangi görüşe yakınsa arkadaşlar onların bebelerinin fotolarını beğenip yorum yapıyorlar haa bu çok mu önemli hayır asla değil beğenmiş kızımın fotosunu beğenmemiş ne fark eder ama SİNEK KÜÇÜK MİĞDE BULANDIRIR!!diye bir söz var bunla ince nüanslar.benim annesiyle aynı görüşü paylaşmam önemli değil benim için ben o olgunlukta bir kadınım hiç birinizin sabisiyle sorunum olamaz dolayısıyla gene paylaşın resmini ilk ben beğenirim.işte bu canım.telde açıklamak istemiştim aradım annen çıktı şahsi numaranı verdi aradım kapalıydı

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ha bir de, hepinizin tek tek tel numarasını aldım, aslıdan geçenlerde. 1546 kere aldım telefonlarınızı ama benım oğlum aden 1546 kere sıldı o numaraları. telefonum tost makınasından hallıce. mesajlar ekranda gozukmuyor, mesaj bolumun gırdıgımde goruyorum gelen mesajları falan. o derece bi tel.

korkudan hiç birinizi daha doğrusu bizim gibi (oyle bız sız olduk artık eheheh) düşünmeyeni arayamıyorum. azoyu arayacam arayamadım. nazoyu arayacam arayamadım. tanseli arayacam arayamadım. safı korkudan ne tepki verecegınızı bılmedıgımden. ha bunların ne düşündüğünü de bilmıyorum.

ama sen ve pike öyle bi çizgi çizdinız ki burda gecen, aha dedım ben bunları ararsam benı yer bunlar. çünkü ben onlara kezban dedım. ahahhahahahaha. ben dedım ya ben??? diğer mahallede benden sonra en fazla sesı çıkan babuş'a... sürekli msn uzerınden konuştugum çok kırılgansın ve naıfsın herseyı bu kadar kafana takma dıye dıye dilimde tuy bıtıren pıkeye???

işin komiği üstune alınan sız oldunuz! neden kardeşim? sıyası düşüncelerım arkadaşlıklarımı belırlemez dıyorsun ama bana oyle gelmedı ınan. şu durum bıle bu konuda oyle belırledıgını gosterıyor az çok.

ha bu arada, sen yine feyse doneceksın falan. :)

orda özellikle yaşlarını belırttıgım, 15-23 yaş (sanırım 23 yazdım. tam hatırlamıyorum) arasındaki çocuklara sureklı bişeyler yazarken o yazıların hepsını sen ustune alınmışsın belli. yoksa bu kırılganlığın bu kinin başka bi açıklaması olamaz. kaldı ki, benım lıstemde bi tek siz eklı degılsınız. işim gucum yok da, dur benım gıbı düşünmeyen topıktekı hatunlara ayar vereyım, bı laf edeyım de delırsınler, alınsınlar, küssünler tadında bi düşüncem olmadı hiç bi zaman. yazdığım hiç bir şeyi burdakı herhangı bı ınsanı baz alarak yazmadım. ama kalkıp bana, apoyla atanın posterını yanyana koyduğumdan, altına da dunun terorıstlerı bugunun aktıvıstlerı yazdıgımın da sormuşsun. çünkü sen eylemcılere aktıvıst dıyormuşsun... bunu da üstuen alındın yanı :) aferım. da ben nerden bıleyım? gun boyu babuş eylemcılere ne dıyor dıye kastırıp her yazdıgını okumuyorum be arkadaşım.

kaldı ki, orda daha gecen bu adamlara teorıst dıyordunuz ne oldu, maksat aynı olunca şimdi aktıvıst mı oldular? dıye o posterı açanlara saydırdım ben. anlatabılıyor musyum? :)

öff neyse valla yazılar orda... ilk gunku tepkılerım, sonrakıler, örnekler duruyor. bu olaylar olmadan öncekı uslubum. tavrım... olaylar sonrasındakıler. kime inanacagını bilmeyenler bakarlar. çünkü öyle. sen suçluyosun ben cevap verıyosum.

öyle bı algı yarattın ki, ben sıze sayıp doktum. kardeşimle bırbırınızı yedınız (ki hala ne alaka onu da cozemedım) ben kardeşimi tuttum. ohhhh aferım mert dıye pohpohladım. sen çok magdur oldun... uzuldun.

burda durup ben onu yapmadım, ben bunu demedım falan demek bıle komık gelıyor bana artık. 30 yaşında ınsanlarız, şu saatten sonra da hala alındım ben dıye dıretıırsen yapacak bişi yok kardeşim. kusura bakma.

Beni niye arayamamışın kii? Ben sana tavır mı yaptım oğlum? Sizli bizli hiç düşünemedim, sadece bu olaylar ışığında beni rahatsız eden tek şey simuşun paylaşımlarıydı ama herkesin kendi özgürlüğü diye ses etmedim, çünkü şahsıma yapılan bir şey yoktu.
Hem ben sana kızdım önceden oğlumun saçı kesildiğinde bi yorum bile yapmadın gıcık.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yazılanları okumadığımı, sadece bu mesajı buraya da yazmak istediğimi belirterek;

Bu, sizlere son mesajım. Bir daha ne siz beni, ne de ben sizi görmeyeceğim/görmeyeceksiniz… Yaşanan bu olayların “genel” itibariyle ve özelde de “yaşananlar” itibariyle şahsımı çok üzdüğünü, çok yıprattığını, çok kırdığını bilmenizi isterim. Ben sizlere yeri geldi eşimden, ailemden, en yakın dostlarımdan, akrabalarımdan (işte ne bileyim aklınıza en sevdiğiniz kimler gelirse onlardan) daha çok değer verdim, sevdim… Kalben sevdim… Hepinizi… Bazılarınızı daha çok… Yüzeysel, öylesine, sıradan değildi benim sevgim. Başımı yastığa koyduğumda sizlerle konuşup güldüm, ağladım, derdinizi canı gönülden derdim saydım. Siz rahatlayana kadar rahatlayamadım, diken üstünde durdum… Ama dedim ya, çok kırgınım. Kendime de çok kızgınım… Kendime kızgınlığım, fikirlerimi alenen açıklamış olduğuma değil, sizleri bu kadar sevip sayarken aslında kendimin hiç gerçekten sevilip sayılmamış olduğunu anlamamış olmama… Sizlerle daha fazla zaman geçirmek için uykumdan fedakarlık etmiş olmama… (Şuan bunu canımdan çok sevdiğim kızım için bile yap-a-mıyorum)

Neyse… Uzatmak istemiyorum… Dediğim gibi, bu sizlere son mesajım. 2 yıldan daha uzun bir süreyi birlikte geçirdik. Birbirimize hakkımız geçmiştir. Umarım hiç değilse hakkınızı helal edersiniz. Benden yana helal olsun. Allah’a emanet olun

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
gözünden kaçtı sanırım tuğçeciğim fakat son 1haftada eklenen bebelerimizin fotolarına bir bak siz biz olduk ya hani(ne saçmalıksa)hangi görüşe yakınsa arkadaşlar onların bebelerinin fotolarını beğenip yorum yapıyorlar haa bu çok mu önemli hayır asla değil beğenmiş kızımın fotosunu beğenmemiş ne fark eder ama SİNEK KÜÇÜK MİĞDE BULANDIRIR!!diye bir söz var bunla ince nüanslar.benim annesiyle aynı görüşü paylaşmam önemli değil benim için ben o olgunlukta bir kadınım hiç birinizin sabisiyle sorunum olamaz dolayısıyla gene paylaşın resmini ilk ben beğenirim.işte bu canım.telde açıklamak istemiştim aradım annen çıktı şahsi numaranı verdi aradım kapalıydı

Aslım sabahtan beri telefonumun şarjı yok, ondan kapalı İşte olduğum için de şarj edemedim.
Vallaha farketmemişim, kasıtlı olduğunu sanmıyorum ama ya hepsi bizim bebeğimiz, herşeylerine tanık olduk, böyle ayrımcılık yapılcanı sanmıyorum, ihtimal vermek istemiyorum :(

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
azom, bilmem. arayamadım. korktum kızım. gunlerdır siz biz olduk çünkü. ha senın sızden mi bizden mi oldugunu da bılmıyorum. gercı umrumda da degıl. ben ki senın için diğer mahalleyı yakmış ugruna sürülmüş bi dıvaneyım ne düşündüğün önemli değil benim için. der konuyu baglar, ıkıncı sıtemıne de, bazen feyse gırıyorum, bakıyorum tam bişeyler yazacam aden aglıyo, ben açık unutuyrum gormuyorum, bazen başka bışeye dalıyorum unutuyorum falan. ayrıca kıvır saçlarını mı kestırdın??? gormedımmm???

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azom, bilmem. arayamadım. korktum kızım. gunlerdır siz biz olduk çünkü. ha senın sızden mi bizden mi oldugunu da bılmıyorum. gercı umrumda da degıl. ben ki senın için diğer mahalleyı yakmış ugruna sürülmüş bi dıvaneyım ne düşündüğün önemli değil benim için. der konuyu baglar, ıkıncı sıtemıne de, bazen feyse gırıyorum, bakıyorum tam bişeyler yazacam aden aglıyo, ben açık unutuyrum gormuyorum, bazen başka bışeye dalıyorum unutuyorum falan. ayrıca kıvır saçlarını mı kestırdın??? gormedımmm???

Ohooo uzadı bile kızım :D
Ben siz-li biz-li grupta değilim, herkesin görüşüne saygım var, düşüncesine saygım var ama hükümetten memnun olmadığım ve sevmediğim bir gerçek

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Yazılanları okumadığımı, sadece bu mesajı buraya da yazmak istediğimi belirterek;

Bu, sizlere son mesajım. Bir daha ne siz beni, ne de ben sizi görmeyeceğim/görmeyeceksiniz… Yaşanan bu olayların “genel” itibariyle ve özelde de “yaşananlar” itibariyle şahsımı çok üzdüğünü, çok yıprattığını, çok kırdığını bilmenizi isterim. Ben sizlere yeri geldi eşimden, ailemden, en yakın dostlarımdan, akrabalarımdan (işte ne bileyim aklınıza en sevdiğiniz kimler gelirse onlardan) daha çok değer verdim, sevdim… Kalben sevdim… Hepinizi… Bazılarınızı daha çok… Yüzeysel, öylesine, sıradan değildi benim sevgim. Başımı yastığa koyduğumda sizlerle konuşup güldüm, ağladım, derdinizi canı gönülden derdim saydım. Siz rahatlayana kadar rahatlayamadım, diken üstünde durdum… Ama dedim ya, çok kırgınım. Kendime de çok kızgınım… Kendime kızgınlığım, fikirlerimi alenen açıklamış olduğuma değil, sizleri bu kadar sevip sayarken aslında kendimin hiç gerçekten sevilip sayılmamış olduğunu anlamamış olmama… Sizlerle daha fazla zaman geçirmek için uykumdan fedakarlık etmiş olmama… (Şuan bunu canımdan çok sevdiğim kızım için bile yap-a-mıyorum)

Neyse… Uzatmak istemiyorum… Dediğim gibi, bu sizlere son mesajım. 2 yıldan daha uzun bir süreyi birlikte geçirdik. Birbirimize hakkımız geçmiştir. Umarım hiç değilse hakkınızı helal edersiniz. Benden yana helal olsun. Allah’a emanet olun…

Helal olsun simuş, he senin paylaşımların beni rahatsız etse dahi kalkıp ağzımı bile açmadım, sevdiğim için. Siyasi görüşün bana zıt olsa da kendi görüşün olduğu için. Ama sen 2 kişiye kızıp herkesi siliyorsun ya helal olsun.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
O bebelerin ayrimciligi daha en son hediyelerde yapildi malesef canim kimin kimin bebesini yada anasinin sevmedigi acik bariz ortada bugun baskasina yapan yarin sana bana yapar bu sebeple kisilik bozuklugu olan insanlarlarla muhattap olmaya degmez azom herzaman balim su whatsappinda bi baktirsan bol bol yazisiriz gulum.allaha emanet olunnn

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
azom bizim zonguldakspor için soyledıgımız bı slogan var. burdan sana onu soyyluyorum,

bu gece barda gönlum hovarda tınısıyla...

son ki üç dört

hükümet düşer
borsa da düşer,
karaelmas s..me düşerrr
hayda hayda nihayda...
sev ya da sevme ki ben sevıyorum. desteklıyorum. ama bu seni benim için benden değilsin diye ayırmam anlamına gelmıyor. farklı fikirlerin aynı çatı altında toplandığı yerler beyin fırtınası esen yerlerdir. herkesin aynı şeyi söylediği ortamlar o koyun dediğin adamların düşüncelerinden, yaptıklarından farklı kılmaz çünkü ortamları. herkes aynı şeyi söyler. herkes onay verir. herkes kafa sallar. ama biri çıkıp kral çıplak dedi mi, ezber bozulur, konu tartışılır her iki tarafta konudan kendi payına düşen haklı düşünceleri alır....

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
höyttt kim ne yaptı kız hedıye zamanında. bi tek ben bebikomla aram serın dıye babuşla kuraları degıştırdık.

de ben bunu bebıkoma dedım yalnız. kusura bakma yanlış ettim, hakkını helal et de dedım.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
O bebelerin ayrimciligi daha en son hediyelerde yapildi malesef canim kimin kimin bebesini yada anasinin sevmedigi acik bariz ortada bugun baskasina yapan yarin sana bana yapar bu sebeple kisilik bozuklugu olan insanlarlarla muhattap olmaya degmez azom herzaman balim su whatsappinda bi baktirsan bol bol yazisiriz gulum.allaha emanet olunnn

Tamam halledecem ben onu.
Çok canım sıkıldı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar