2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
çok uygun bence tatlım. İstanbul gibi bir yer için. hala orda verdiğim kiralara içim gider :D şuanda bile burda onun 4te birini veriyorum. benim ilk kuralım o zaten. sadeceyle Tunayla ilgilenecek. bugün kadın da" Tuna uyuyunca evin işini de yaparım" dedi. aslaaaaa dedim. sizin işiniz Tuna olacak. neme lazım sonra çocuğu uyutup uyutup iş yapar, böyle göze girdiklerini sanıyorlar(arkadaşların bakıcılardan biliyorum) halbuki benim için çooooook büyük bir eksi... bir arkadaşımını bebeği geceleri hiç uyumuyordu, ve konuşmaya o kadar geç başladıki... sonra anladılar, kadın kızı nerdeyse sürekli uyutuyormuş :sapan: Tuna da meselai sallasan bütün gün uyur. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

amin canım.ben de asla istemem ada dışında birşeyle uğraşmasını.tüm mesaisini ona harcasın isterim...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
çok uygun bence tatlım. İstanbul gibi bir yer için. hala orda verdiğim kiralara içim gider :D şuanda bile burda onun 4te birini veriyorum. benim ilk kuralım o zaten. sadeceyle Tunayla ilgilenecek. bugün kadın da" Tuna uyuyunca evin işini de yaparım" dedi. aslaaaaa dedim. sizin işiniz Tuna olacak. neme lazım sonra çocuğu uyutup uyutup iş yapar, böyle göze girdiklerini sanıyorlar(arkadaşların bakıcılardan biliyorum) halbuki benim için çooooook büyük bir eksi... bir arkadaşımını bebeği geceleri hiç uyumuyordu, ve konuşmaya o kadar geç başladıki... sonra anladılar, kadın kızı nerdeyse sürekli uyutuyormuş :sapan: Tuna da meselai sallasan bütün gün uyur. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

amin canım.ben de asla istemem ada dışında birşeyle uğraşmasını.tüm mesaisini ona harcasın isterim...

Rabbim iyi insanlara rast getirsin inşallah cok önemli cidden...

babuş eeeeeeeee kabul ettin mi arkadaşlık teklifini ehehh :D :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Rabbim iyi insanlara rast getirsin inşallah cok önemli cidden...

babuş eeeeeeeee kabul ettin mi arkadaşlık teklifini ehehh :D :D

bu alan bize ait gibi hissediyorum yeni gelecek kişiye hemen kimsin diye hesap soruyorum:) Sizlere çok alıştım herşeyimiiz konuşuyoruzya yabancı bi ismi hemen tanımak istiyorum..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar :huhuu:
Kaç gündür gelemiyorum, bugün daireden iş arkadaşlarım geldi, pazartesiden beri hazırlık yaptım, çok yoruldum ama çoooooook güzel oldu. Arkadaşlarımı görmek çok iyi geldi, hepsini çok özlemişim... Sizleri de çok özledim kaç gündür hiç geçemedim bilgisayarın başına... Umarım hepiniz iyisinizdir, biraz geçmişe bakınayım öperim :utan:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kaç gündür gelemiyorum, bugün daireden iş arkadaşlarım geldi, pazartesiden beri hazırlık yaptım, çok yoruldum ama çoooooook güzel oldu. Arkadaşlarımı görmek çok iyi geldi, hepsini çok özlemişim... Sizleri de çok özledim kaç gündür hiç geçemedim bilgisayarın başına... Umarım hepiniz iyisinizdir, biraz geçmişe bakınayım öperim :utan:

hoşgeldin simuşu... ooo misafir agırlamışsın.. benimde arkadaşlarım gelcek uygun zamanı bi yakalasalar..neler yaptın pasta börek anlat bakalım becerikli hatun..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ben şahin'den önce her hafta 2-3 kg sarıyodum
ama artık zor doğumdan sonra 1 kez sarabildim
bana kolay geliyo ve zevkli
ben yaprağı sarı olarak atıyorum yani yeşil taze değil aldığım gibi atıyorum yapacağım zaman da çıkarıp işleme başlıyorum
ben
yaprak
mısır
bezelye
t.fasulye
haşlanmış nohut
vişne
köfteiçin ekmek içi
etsuyu
doğranmış biber
dolmalık biber
közlenmiş patlıcan
atıyorum

Kız Hayatım ben pazar günü 3,5 kg yaprak aldım pazardan, yıka yıka kaç gün sadece yıkamakla uğraştım. Sen nası sarıyodum haftada 2-3 kg valla çok takdir ettim Mısır ve doğranmış biberi nası atıyosun? Mısırı koçanıyla mı koyuyosun?

sorum su kizlar,ozellikle biberon veren arkadaslara soruyorum.sizler de beslerken zorlanmaya basladiniz mi?adanin hic eli ayagi durmuyo.ya biberona vuruyo ya elimi itiyo.bazen biberonu tutmaya calisirken agzindan cikariyo,bazen ucunu dislerinin arasina kistiriyo.bazen de kafasini saga sola ceviriyo buyuk cocuklar gibi.emzirene kadar canim cikiyo.
Belki de dis cikaracak ondan istahi yok diyorum.cunku ellerini eskisinden farkli sokuyo agzina.onceden yalardi simdi parmaklarini,ozellikle isaret ve bas parmagini ayni anda sokup on disleri arasinda cigniyo.o anlarda yuzunu de burusturuyo.bi de bazen sebepsiz ve siddetli agliyo hemen akabinde agzindan salya akiyo...

Babuşum bizim uzundur salyalarımız akıyor, artık önlük takıcam önüne nerdeyse o derece... El ayak durmaması ise bizde de var, şuanda da poposunu kaldırıp altından bezini ittirmeye çalışıyo :D

Ben yaprakları bir kez derin dondurucuya koydum,ama genelde annem getirir bana,kavanozlara basar o haşlamadan.Toplandığı halinde,bir ara da ped şişelere koyuyordu.İkisi de ilk gün dalından koptuğu gibi taptaze durur hava almadıkça,açılmadıkça.
Derin dondurucuya ben geçen senelerde, bezelye, taze fasülye (az pişirerek), haşlanmış nohut, haşlanmış fasülye, haşlanmış barbunya, şakşuka, közlenmiş kırmızı biber, yaprak sarması, bamya (yine az pişirerek), vişne, mısır, yaprak sarması koyuyordum...Bazen börek sarıp yufkadan onu koyardım, mantı koyardım.Köfte yapıp koyduğum olmuştur.
Bir de kayınvalidemler Malatyalı,onların bulgurla yapılan bir köftesi var,yumurtaya bulanıp kızartılarak yenir, onu verirdi koyardım...
Bu sene hiç birini yapmadım, annemin verdikleri var, yapmayı da hiiiiççç düşünmüyorum :D

Babuşum, rica etsem annene sorar mısın kavanoza ya da şişeye haşlamadan nasıl atıyomuş? Yani mesela 10 arlı deste yapıp araya tuz koyup mu sarıyo? Sapıyla mı yapıyo? Ben normalde pek bişe atmazdım ama bu sene zorunlu olarak atıcam sanırım...

Kızlar şimdi tartıldım 57.5 kiloya inmişim.Şükür 18 kilo gitti.5 kilo daha versem süper olacak.
Ama gerçekten saat 5den sonra yememek ve ekmeği kesmek işe yarıyormuş onu öğrendim.1 ayda 3 kilo gitti.

Ben de 58.7 oleeeey:vecihi:Azocan yirttik sanirim kilolardan..ben 74u gormus adamim dusunun..normal dogum zordu ama bu faydasi inkar edilemez...

darısı başımıza olsun bende düşe düşe 61 kiloya düştüm, bu ay biraz saldım kalibam ama gidecek inşallah böleeee böleeeeeeee :D

ABBOOOOOOOOOOOOOOO hele hele, kız ben 68 kiloyum ya :D :D :D 80 i gördüm doğumdan önce :D :D Şimdi mendili elime alıp halay çekesim geldi tey tey tey deyi :dill:

Simuş'cum..

Hira'da da var idrar yolu enfeksiyonu dogdugunun 3.gunu sarılık icin hastaneye yattıgımızda cıkmıstı sonra 3 aydır her 15 gunde bir idrar verdik 2 kere 2 farklı mikrop uremisti..sadece son 2 idrar da bisi cıkmadı cok sukur.ama doktor bi antibiyotik verdi LARGOPEN diye,bunu her gun 1 cay kasıgı veriyoruz onlem amaclı dedi 1 yasına kadar takip edicez dedi her ay idrar vericek dedi..
cunku daha yeni dogdugunda idrar yolu enfeksiyon u geciren bebekler ilerde bobrek rahatsızlıgı yasayabiliyomus..bobrek ultrasonuda cekildi hatta cok sukur bs yok ama zırt pırt alıyom altını korkudan kakayı hele hiic bekletmiyom ama bakalım artık...

İnşallah tamamen geçer Bebikom, çok geçmiş olsun, bilmiyordum...

yaa bende kilo verdim ama istemeye istemeye :(
65 kg dım doguma girerken..simdi 50 kg olmusum :iyyyy:
ne guzel seviniyodum kilo aldım diye yaa offf..
varmı bana kilo aldırcak onerisi olan ? :tskler:

Ay sus Bebikom suuuuuuuuuuuuuuuussssss :cokkomik:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
hoşgeldin simuşu... ooo misafir agırlamışsın.. benimde arkadaşlarım gelcek uygun zamanı bi yakalasalar..neler yaptın pasta börek anlat bakalım becerikli hatun..

Hhhhh face e masanın da fotosunu koydum, teyzelerimizin de :)
kısır, cevizli havuçlu kek, patatesli börek, kabaklı yoğurtlu ceviz, yaprak sarma, mozaik pasta, hindistan cevizli kurabiye yaptım. bide bi arkadaşım peynirli börek yaptı, yetti de arttı bile :) Valla Tanselim, şimdiden Allah kolaylık versin diyorum, cidden zor misafir ağırlamak... Nasılsın? Selimciiim nasıl annesi?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Hhhhh face e masanın da fotosunu koydum, teyzelerimizin de :)
kısır, cevizli havuçlu kek, patatesli börek, kabaklı yoğurtlu ceviz, yaprak sarma, mozaik pasta, hindistan cevizli kurabiye yaptım. bide bi arkadaşım peynirli börek yaptı, yetti de arttı bile :) Valla Tanselim, şimdiden Allah kolaylık versin diyorum, cidden zor misafir ağırlamak... Nasılsın? Selimciiim nasıl annesi?

canım hemenn gördüm o yemiş fotolarını sonra görmemezlikten geldim ehehh :D

canım bak seni (mesajlarını) bebgene begen bi hal oldum :D özledim kıs hatun, mesaj yazıcaktım ki fotoları gördüm anladım zaten hemen ( kendimi çok hafiye gördüm)...
Gelinimi de (bak gelinim diyorum babaya inat) begene begene bi hal oldum fotolarda...
bis ana-ogul begeniyos sizi efem ana-kız olarak :D :D :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

canım hemenn gördüm o yemiş fotolarını sonra görmemezlikten geldim ehehh :D

canım bak seni (mesajlarını) bebgene begen bi hal oldum :D özledim kıs hatun, mesaj yazıcaktım ki fotoları gördüm anladım zaten hemen ( kendimi çok hafiye gördüm)...
Gelinimi de (bak gelinim diyorum babaya inat) begene begene bi hal oldum fotolarda...
bis ana-ogul begeniyos sizi efem ana-kız olarak :D :D :D

Teşekkür ederiz Pikem... Biz de Noyanımı ve seni çok beğeniyoz kızçemle. :) Bide Şahiniii, Tunayııı, Adeniii, Kuzeyleriiiiiii..... ehehehhehehe :D :D Babamız halen kızını vermemekte ısrarlı. Düşüncesine bile dayanamıyomuş :D Çok kıskanç adam canıııım... Valla ne yalan söyliim kaç gün oldu ne face e bakabildim ne buraya... Cidden çok özledim, sürekli aklımdaydınız. Hatta bugün sabah diyom ki; yarın Pikem istanbula gidicek, inşallah sorunsuzca gider falan. Ay nası parçam gibi olduysanız... Sizin derdiniz benim derdim, sizin mutluluğunuz benim mutluluğum gibi oldu.... :huhuu:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Teşekkür ederiz Pikem... Biz de Noyanımı ve seni çok beğeniyoz kızçemle. :) Bide Şahiniii, Tunayııı, Adeniii, Kuzeyleriiiiiii..... ehehehhehehe :D :D Babamız halen kızını vermemekte ısrarlı. Düşüncesine bile dayanamıyomuş :D Çok kıskanç adam canıııım... Valla ne yalan söyliim kaç gün oldu ne face e bakabildim ne buraya... Cidden çok özledim, sürekli aklımdaydınız. Hatta bugün sabah diyom ki; yarın Pikem istanbula gidicek, inşallah sorunsuzca gider falan. Ay nası parçam gibi olduysanız... Sizin derdiniz benim derdim, sizin mutluluğunuz benim mutluluğum gibi oldu.... :huhuu:

canım benim ben de tüm minnoşları cok begeniyorum, ama Duru'yu, Ada'yı, Ela'yı ve tabi diger tüm kız minnoşları ayrı bi begeniyorum... Tabii face de resimleri böyle gördükce büyüdüklerini de görüyo gibi oluyosun ya cok güzel oluyo mesela Tuna yan komsumuzun oglu gibi oldu begeniyle takip ediyos... ne güzel Tansel de koydu resim şimdi ona da bakıyoms ve tabii ki diger arkadaşlarımızın minnoşlarını da.. Herkesin yeri ayrı herkesin yavrusu cok cok cok güzel ve tatlı... Kayram ayrı Aden ayrı, Kuzeyler apayrı güzel...
cok resim görmek güzel oluyo valla.

Allahım nazarlardan korusun cümlemizin evladını. Hepsine ayrı ayrı maşallah..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yahu kızlar,
benim kız hep gulerken hava yutuyo hıckırık tutuyo ya cocugu guldurmeye korkuyom öfff...sizinkilere oluyomu yoksa bi benimkimi beceremiyo gulmeyi :)

Benimki daha gülmedi bile :( Yani sesli, kahkaha gibi...

iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

Laylam, Kayraya maşallah, sana da çok geçmiş olsun... Umarım tez zamanda geçer ağrıların...

Ben hamileyken, eşim çok çok yoğun çalışıyor geldiğinde de pestil gibi oluyor diye hiç dayanamazdım.O zamanlar bizim kombi de verimsizdi iyi ısıtmıyordu ev serin olurdu.O işten gelir, ben de işten gelirim, o battaniyenin altında yarı mahmur tv seyreder dinlenir,şekerleme yapar ben o karnımla çorbasından,ana yemeğine, pilavına,makarnasına,salatasına,tatlısına kadar mükellef sofra hazırlar bi de hadi tv keyfi bozulmasın diye tv karşısına sofra kurardım.Çoğu zaman sofrayı da ben toplardım.Yardım etmez değil eder Allah razı olsun,lafım yok ama çoğunlukla yardım istemezdim.Gece 3te 9 aylık karnımla kalkıp su getirmişliğim vardır kendisine hadi sabah 5:30da kalkıyo,uykusu bölünmesin diye.Ben bu kadar vicdanlıyken, doğum sonrası bir tartışmamızda kendisine bu fedakarlıklarımı hatırlattığımda ne dedi biliyor musun? "Yapmasaydın.Gücün vardı ki yaptın."
Vay anasını dedim, Allah razı olsun yerine gücün vardı ki yaptın ha.
Gerçi sonradan öyle düşündüğü için değil, tartışma esnasında sinirlendirmek,canımı acıtmak için dediğini söyledi.Eminim de öyledir, ama ne olursa olsun, öyleyse bile ağzının fermuarı olacak arkadaş.Kocam değil 2 gözümden biri ol umrumda olmazsın ondan sonra sen.Üstüme düşenden fazlasını yapmam.Evet görevim neyse yaparım,sevgim de azalmaz ama asla ekstra fedakarlık etmem.
Eşimin bu sözü benim hayat felsefemi değiştirdi.
Kendinden ödün vermeyeceksin arkadaş, iyilik olsun diye yaptıkların sonra görevin oluyo.
Şimdi canım isterse yemek yapıyorum, istemezse yapmıyorum.Gücüm yoktu.Çocuk durmadı.Durduysa da durmadı.
Temizlik de yapmıyorum.Canım istemezse bir iğneyi alıp şurdan şuraya koymuyorum.Yemek mi yok, dışarıdan söyle, git ananda ye.Ev mi pis, kendin temizle, kadını çağır, ananı çağır.
Ben canımı koruyorum bundan böyle.Öyleleri daha kıymetli valla.

Ben de kendini sürekli hırpalayanlardanım... Eşim sağolsun her işi yapmaya çalışıyor ama bilerek mi bilmeden mi bilmiyorum ama sürekli ya eksik yapıyor ya yanlış... Mesela kızımın altını bazen ona değiştirtiyorum, illa bi yere kaka bulaştırıyor. Artık onun değiştirmesini istemiyorum. Her iş üstüme kalıyo. Yapsan bi dert yapmasan bi dert...

canım benim ben de tüm minnoşları cok begeniyorum, ama Duru'yu, Ada'yı, Ela'yı ve tabi diger tüm kız minnoşları ayrı bi begeniyorum... Tabii face de resimleri böyle gördükce büyüdüklerini de görüyo gibi oluyosun ya cok güzel oluyo mesela Tuna yan komsumuzun oglu gibi oldu begeniyle takip ediyos... ne güzel Tansel de koydu resim şimdi ona da bakıyoms ve tabii ki diger arkadaşlarımızın minnoşlarını da.. Herkesin yeri ayrı herkesin yavrusu cok cok cok güzel ve tatlı... Kayram ayrı Aden ayrı, Kuzeyler apayrı güzel...
cok resim görmek güzel oluyo valla.

Allahım nazarlardan korusun cümlemizin evladını. Hepsine ayrı ayrı maşallah..

Kız Pikoşuuuuuuum, ben özellikle erkek bebeklerimizden bir demet yaptımdı... Espri babında :D Yoksa tabii ki meleklerimizin hepsi ama hepsi benim için çoooooooook kıymetli... Anneleri ne der bilmiyorum ama; kendimi hepsinin teyzesi gibi hissediyorum...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
simuşcum anladım canım bende kızlara kıyak geçmiştim aynen :) bide facebookta gördüklerimi ekledim ehehh.. tabii ki burdai tüüümmmmmmm arkadaşlarımızın bebekleri bizim minnoşlarımız, herkes böyle düşünüyodur eminim:utan::utan:

cok seviyom sevgi böcüüyüs bisss

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
benim oğlum da uzun zamandır kahkaha atıyor, kendi sesini dinleyip bağırıyor, yüksek sesle söyleniyor, değişik ses denemleri yapıyor, uykuya geçeceği zaman da ninni söylüyor kendine :cokkomik:

Yaaa kızlar, benim kızımda sorun mu var acaba? Biz hiç "agu" bile demedik... :( :( Hatta henüz kızım buuu guuu gaaa vb sesleri de çıkarmadı hiç... Kahkaha da atmadıi sesli de gülmedi... Hepinizinki yapıyo mu bunları?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
benimkide daha kahkaha aşamasına geçmedi cnm..ama acayip dilli emzik ağzındayken bile laf yetiştirio..artık kime kaptırıosa...babasına tamamen aşık..yüzünü görmesine gerek yok sesini duysa direk delirio eller kollar uçus moduna geçioo..liva gece 12 gibi mama emio hafif uyur uyanık altını felan da değiştirioum rahat yatsın die..o arada hafif gözlerini açıp nasıl gülüo babasına anlatamam deli kızz:D bazen kıskanıoum walla...:eek:ys:bu arada bizde eşimle hiç tartışmazdık 3 senedir ewliyiz ama sesimizi bile yükseltmedik birbirimizee..ama liva doğduktan sonra eşim tam bir kaynana oldu..livanın alt değiştirme saatinden tutun,banyosuna,verdiğim vitamine ona buna herşeye karışmak istioo..hatta gece uyandırıo hadi kalk biraz emzir kzıı az anne sütü alsın şu bu..benim sütüm çok çok azaldı..şu taşınma iş değişikliği olayları felan çok yıprattı benii..başlarda ii olan sütüm şimdi 30 ml çıkacak kadar war bende bazen günde iki kere öğün arasında yine de wermeye çalışıoum..dioum yeni mama emdi ben bilmioum şu bu bazen aşırı kırıcı oluoo.sonra özür dilio ama iş işten geçioo..bu arada 2 gündür de acayip moralim bozuk bir türlü iş bulamadım istediim gibi birde üstüne üstlük dün eşimin şirketi aniden iflas ettii..yöneticilerin hepsi kaçmış yurt dışına bi anda dım dızlak kaldık..ya şoka girdik resmen çok baba bir şirketti adamlar halbuki kimseye belli etmemiş kaç kattrilyon borçtalarmışş..dün dioum eşime bu kadar kurumsal şirket böle yaptıysa kimseye güwenemeyiz artık..işin iyi tarafı da şu eşim bölge müdürüydü..gelecek ay eşime ve diğer müdürlere hisse wermeyi düşünüolardıı..Allahım yüzümüze baktı da imza atmadı eşim onca borç kalcaktı bize de yoksa,dün şirketi mafyalar felan basmışş ist da genel müdürlükte durum berbatmışş,150 çalışan işsiz kaldı onca tazminatları felann...neyseki ucuz kurtuldukk..eşimi hale müşteriler arıyor..inanamıyorlar..adamlar bi gecede tüm depoyu ewleri şunları bunları satıp kaçmışlar şaka gibi..neyseki eşimi bi kaç yer daha istioudu şimdi oralarla görüşüo inş hayırlısıyla yeni bir işi olurr..işte böle kızlarr canım çok sıkkınn çookk..bu arada hepinizin kandili mübarek olsunn...

:( Okurken omuzlarımın havaya dikildiğini hissettim... (Strese girdiğimde hep öyle olurum da...) Söyleyecek söz bulamıyorum... Böyle insanları anlamak, anlamak için çaba sarfetmek bile istemiyorum... Alıp götürdükleri, yiyip batırdıkları peşlerini hiç bırakmayacak... Acaba bunu hiç düşünmüyorlar mı... Olan olmuş, eşin de ucuz yırtmış.. Verilmiş sadakanız varmış çok şükür. İnşallah mağdur olan herkese, içi sıra eşine de Allah yardım etsin, işsiz kalanların tamamı daha iyi yerlerde iş bulsunlar inşallah...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yaaa kızlar, benim kızımda sorun mu var acaba? Biz hiç "agu" bile demedik... :( :( Hatta henüz kızım buuu guuu gaaa vb sesleri de çıkarmadı hiç... Kahkaha da atmadıi sesli de gülmedi... Hepinizinki yapıyo mu bunları?

öncelikle ben de bütüüüüüün minnoşları sevgiyle koklaya koklaya öpüyorum. hepsini çok seviyorum. hepsini sanki kendi bebeğim gibi mükemmel buluyorum, her gördüğümde tükürüklere boğuyorum, Rabbim nazarlardan korusun diye dualar ediyorum. bal onlar baaaaaaal :utan:

sana da kızdım şimdi. kulaklarını çekicem. minnoşların göbekleri bir mi kesildi hep benzer şeyler yapsınlar ?? kaldıki dil gelişimi çok çoook özel. farklı olabilir. benim güzel kızım, sarı civcivim nanik bile yapar sana şaşar kalırsın annesiiii -rgulu

yalnız aklıma gelmişken birşey de söyliyeyim. bazen bebeklerin dillerinin altındaki perde çok uzun oluyormuş, ek gıdaya geçince ve konuşma evresinde sorun yaratabiliyormuş, minik bir operasyonla ayırıyorlarmış. Tunanınki azcık uzun mesela. burda devlet hastanesindeki doktor 6 aylıkken kbb'a götürün demişti. sonra boludaki ve memleketteki doktorlara sordum. sorun teşkil edecek boyutta değil dedi 2si de. ben yine de 6aylıkken götürcem...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
öncelikle ben de bütüüüüüün minnoşları sevgiyle koklaya koklaya öpüyorum. hepsini çok seviyorum. hepsini sanki kendi bebeğim gibi mükemmel buluyorum, her gördüğümde tükürüklere boğuyorum, Rabbim nazarlardan korusun diye dualar ediyorum. bal onlar baaaaaaal :utan:

sana da kızdım şimdi. kulaklarını çekicem. minnoşların göbekleri bir mi kesildi hep benzer şeyler yapsınlar ?? kaldıki dil gelişimi çok çoook özel. farklı olabilir. benim güzel kızım, sarı civcivim nanik bile yapar sana şaşar kalırsın annesiiii -rgulu

yalnız aklıma gelmişken birşey de söyliyeyim. bazen bebeklerin dillerinin altındaki perde çok uzun oluyormuş, ek gıdaya geçince ve konuşma evresinde sorun yaratabiliyormuş, minik bir operasyonla ayırıyorlarmış. Tunanınki azcık uzun mesela. burda devlet hastanesindeki doktor 6 aylıkken kbb'a götürün demişti. sonra boludaki ve memleketteki doktorlara sordum. sorun teşkil edecek boyutta değil dedi 2si de. ben yine de 6aylıkken götürcem...

Bende aynen senin gibi bebişlerimizi çok özel buluyorum, hepsini kocaman öpüyorum. Sizlerle ve minnoşlarınızla birarya gelmeyi çok isterdim.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Azoşum seni topikte az görüyorum artık, nasılsın? İhmal etme bizi boş zamanlarında gel..

Gökçe hiç girmiyor artık, facede olmasa göremeyeceğiz.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
1.5 yaşa kadar dediler canım.Benim evim de küçük daha büyüğünü sığdıramazdım.Daha büyükleri zaten bahçe tipleri oluyor.

Babuşum, bizim salıncaklar 9-10 kg a kadar değil mi? O zaman 1.5 yaş mı ediyo?

Kizlar kizim uykusunda guluyor ama cok ac ya..ben cikiyorum moralim cok bozuk hepinizi opuyorum

Calmişim, bozma moralini yaaa... :( Biliyorum bozmamak elde değil ama... Benimki de yapıyor aynı şeyi hem de çok sık. Uyutup öyle deniyorum... Bazen alıyo bazen sil baştan ağlamaya başlıyo...

:utan: :utan: :utan:

İnşallah dediğin gibi nanik bile yapar Lidılım... Aslında çok takılmıyorum neyi yapıp neyi yapamadığına, ama nerdeyse 4. ayı bitirmek üzereyiz, "a a a" sesinden başka ses çıkarmadı, ki onu da gırtlağından mı çıkarıyo, sesli harf olarak mı çıkarıyo anlamadım... Bazen korkuyorum acaba konuşamıcak mı diye... (Allahım korusun hepsini) Ama şu dil mevzuunu söylediğin iyi oldu, zaten yakında doktora götürücem, soralım bakalım ne dicek...

Bende aynen senin gibi bebişlerimizi çok özel buluyorum, hepsini kocaman öpüyorum. Sizlerle ve minnoşlarınızla birarya gelmeyi çok isterdim.

Ben de çok istiyorum bunu... Minnoşlar büyüsünler biraz belki buluşuruz bi yerde :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar