2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Tanselim, Duru sadece süt alıyor, az geliyor süt ama biberon tutmadığı için ben de ne yapacağımı şaşırdım. Kilo alımımız alt sınırlarda ne yazık ki... Allah korusun anemi değildir Selimcim ama demir ilacı sanırım her bebeğe veriliyor... Kardeşimin de gitmesini hiç istemiyorum da kendisi sıkıldı sanırım birazcık :)

evet canım ikiside istanbulda... ama bölünmeyecegiz cünkü asla kayınvalideme gitmem bana buraya geldiginde yaptıklarından sonra, ne de torununu görebilir, belki 2-3 yaşından sonra anca o da belki yani...

oglu giderse gider orasını bilemem...

belki cok sert gelicek size ama ben fil gibiyimdir, sayarım sabrederim cok uzunca bi süre, salak zannedenler olabiliyor bu yüzden ama aile terbiyesi diyorum ben.. ama geri dönülmez noktadan sonra da iki cihan bi araya gelse derler ya öyle oluyor... kayınvalide bunu başardı ya helal olsun ona....

:utan:

Pikem yaaa valla çok merak ediyorum ne yaptı ki seni bu kadar kızdırcak?

kızlar bilgisayar bu akşam servise gitcek ne zaman gelir bilmem beni merak etmeyin hemi :utan:

Tamam. Çabuk gel ama özlerim

Simuşum Duruyu doktora götürmüşsün Allahın izniyle bir sorun yok,inşallah usg ve tahlil sonucunu alınca da iyice rahatlayacaksın.
Agular,hareketler, kahkahalar vs. kısmına da hiç takılma.Ben anladım ki her bebek farklı yönetiyor motor becerilerini.Farklı farklı ilerleme gösteriyorlar.Kimi önce kafasını kaldırıyor, ama dönemiyor, kimi dönüyor ama agu demiyor, kimi gülüyor ama tutmuyor henüz gibi...
Her bebek ayrı bir vaka.Anne karnındayken de öyle değiller miydi zaten.Bir ara ben de takıldım ama yapmayalım bunu.Hepsi Rabbimin izni ile kocaman olacaklar bir bakmışız.

Bana gelince kızlar, geçtiğimiz zamanlarda evde sıkılıyordum.Her gün gidemesem de bir yerlere çıkmanın planını yapıyordum kafamda.Markete dahi olsun gitsem diyordum.Şimdi de evden kıpırdamak dahi istemiyorum.Hem havaların kapalı gitmesinden hem de izin günümün azalmasından.Evde Adayla oturayım,onunla oynaşayım,vakit geçireyim,akşam olmasın eşim bile gelmesin istiyorum...
Hatta bazen içimden bi şantiye görevi çıksa da eşim şantiyeye gitse de Adayla başbaşa kalsak diyorum.İşe başlama hüznü mü çöktü nedir.
Halbuki işe başlayacak olmaktan o denli de rahatsız değilim...Bilemiyorum işte...

İnşallah dediğin gibi bi sorun yoktur Babuşum. Gelişim konusunda da çok haklısın. Takılmamak gerek ama işte annelik böyle bişeymiş galiba :) Bu arada kızım da dün ilk kez kahkaha gibi güldü, sonra biz sevinçten gülünce o bi şaşırdı korktu bizim tepkimizden sustu. Sonra biz susunca bi kahkaha daha attı. Sonra da deneme yapmaya devam etti :) Unutulmaz bir andı bizim için, çooooooook güzeldi

Seni de çok iyi anlıyorum. Keşke Adaya uzun süre sen bakabilseydin.. Sağlık olsun ne diyelim...

slmmm kızlarrr

biz salı günü önce doktora gittik rutin muayene için kızım 600 gr almış bu ay üzüldümama çok kusuyo kesin ondanbu kadar az aldı
:( doktor bu sefer pek ilgilenmedi bende uyu oldum yarın başka doktora götürücem kızımı ama bu doktor kesinlikle oturtmak yok dedi
kilosu normal dedi bebekler 5. ayda doğum kilosunu 2ye katlamalıymış siz 3. ayda katladınız az kilo almasını takmayın dedi
başkada pek bişi konuşmadık

neyse rota aşımızı olduk sağlık ocağınca kızım hiç sorun çıkarmadı çok şükür kusmadıda:):):)

yalnız benim kızım kaka yapamıyo yaa salı günü 4. gününde poposunu zeytinyağlı pamukla uyarınca yaptı
ama şimdi yine 3 gün oldu yapamıyo ya
yarın doktora götürücem neden böle oldu anlamadım yaa
yüzü berbat oldu kızımın sivilce isilik arası bişeyler çıktı geçmiyolar offffff

bu arada kızımın damaklarımı kaşınıyo ne
elisürekli ağzında nasıl hırsla emiyo anlatamam ya ben parmağımı verdim bakalım ne yapacak diye resmen ısırıyo bütün gücüyle diş çıkarmak için çok erken yaa

aaaaaaa bu arada bende sonunda adet oldumm
tam bir sene sonra:) en son 19.05.2011de olmuştum şimdide 21.05.2012de oldum :):)

Sondan başlayayım; adetin hayırlı olsun :D Olmak mı iyi olmamak mı anlamadım, ben de oldum ama olduğumu kime söylesem herkes bi şaşırdı falan. Amaaaan bünyeye göre değişiyo bu işler sanırım. Kızına da kaka yapamamasına ve yüzünde çıkan şeylere üzüldüm, sor bakalım doktora ne dicek. Bizi de haberdat et emi... Diş-damak kaşıma olayı bizde sanırım 2 aydır var. Şuan memeyi bile acıtacak derecede ısırıyo. Bazen aaaah diyorum o derece. Bide dişi olsa koparır heralde...

Selam kızlaaaarr....
bugun kızımı devlet hastanesnde b doktora goturduk..gelisimi icin ii dedi ama bu aydan sonra artık cok az kilo alıcak meraklanma dedi yani ayda 1 kg alırken bu 350-500 grama kadar inebilir dedi..

4.ayını doldurdugunda goz doktoruna goturun baktırın muayene ettirin mutlaka dedi ihmal etmeyin dedi.
onun harici yastıkla yatırıyosan buyuk yastıkta yatır dedi yani bizlerin yattıgı gibi yastıklarda..
diş olayı icin jel falan yazmıyorum ben dedi herseye mudahale edersek cocuk ogrenemez zorlukları en ufacık bi acıda yardıma ihtiyac duyar dedi..
(bu doktorlar amma sadist olmus he :miyagi:)

boyle iste..:ajan:

Valla ben de doktor gibi düşünüyorum Bebikom. sadistlik midir bilmem ama, her başı ağrıdığında ağrı kesici alan bi tip olmasını istemiyorum. Mesela babamız öyle bizim. Çok sinir oluyorum. Adam uykuya yatacak ağrı kesici içip yatıyor ki, çok tehlikeli bişi bu. Zaten uyuyunca geçicek. Azcık sabır yeter. Neyse işte öyle. Kilo da bizde sadece ilk 2 ay 1 er kilo civarı aldık, 2ile 3 ay arası 500 gr almış. Dün de tartıldı sadece 300 gr almış nerdeyse 1 ayda :( Zaten az buldu doktor kilosunu.

simuşum çok geçmiş olsun kalbini ferah tut bişey çıkmıyacak inşallah bizim dr 4. ayın sonunda kan ilacına başlayalım dedi sonuçları alınca haberdar et bizi

Sağol Laylam, ultrasonu çektirdik demin. Çok şükür doktor ultrasonda bir sıkıntı görmedi. Ama kızım hep ağladı ultrason esnasında ve doktor dedi ki; neyi var bu çocuğun neden bu kadar huysuz, huzursuz? :( İdrar yolu enfeksiyonu için idrar da verdik, zor oldu almak ama nihayet verdik. Galiba Salı gününe çıkıcak sonuçlar. Çünkü kültür de bakılıcak...

Oncelikle ilgilendigin icin sagol babusum.. Canimsin..
Olay soyle gelisti gun icinde burkac denemem daha oldu ams aksam 6 ya kadar emmedi kuzum sonra artik ne kadar acikmissa yarim saat emdi arada cok bunaldigim icin kizimla bi parka gittik stresimizi atalim diye.. Stresimizi attik hastaligi kaptik geldik:(Sonra da bu sabaha kadar duzenli emdi.. Bugunu bilmiyorum bakip gorcez..
kizim grip oldu ya.. İcinizde bu durumu yasayaniniz var mi peditus veriyorum bitkisel ne versem bilemedim?... Burnu akinti dolu yavrumun yazik ya:(
Rabbim hepimizin evlatlarini korusun hastaliklardan coook zor!!

Geçmiş olsun Calmişim. Umarım sorunsuzca ve en kısa zamanda atlatırsınız. Kızlar da demiş ama ben de diyiim; biz de serum fizyolojik kullanıyoruz. Zaten hasta olmasalar da bebeklerde burun tıkanıklığı hep oluyor. Lidılım gibi ben de otribebeyi tavsiye ederim. Doğmadan almıştık biz, her gün en az 1 kez çekiyorum ben burnunu. Yoksa zor nefes alıyor...

geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

Ay kıyamam ben ona yaaaa... :( Normal tıkalı olmasının dışında bi tıkanıklık mı Lidılım?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yukardaki mesajlara cevaplarımı yazıcam. Şimdi hastaneye gidicez tabi önce küçükhanıma çiş torbası takamayı becerebilirsem takıcam. öptüm.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

Size de gecmis olsun lidılım..kendi kizim kadar uzuldum senin kuzuya inan..
Emerken yavrum tikali butunla resmen eziyrt cekiyor sabahlari..deniz suyunu kullaninca aciliyor..benim korktugum gunde bir ili kere oksuruyor bunun akabinde atesinin falan cikmasi..sende ates yapmadi dimi bu durum?yoksa hamdolsun gun icinde nefesi daha iyi..verdigin bilgiler icin saol ayrica..buyuzden bu plarformu cok seviyorum..doktordan hizli alabiliyorum soruma cevapHepinize tekrar tesekkur ederim ayri ayri..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
off bee pilim bitti artık...cok yoruldum..
dun esim izinliydi ama hastaydı atesi fln vardı sadece dısarı Hira'yı doktora goturmek icin cıktık sonra eve geldik yemek yaptım sarma sardım bulasıkları yıkadım sonra apartmanı sildim (apartmanı sırayla siliyoruz..omrumde gormedm bole bisi..) mahvoldum yani dun,
simdi bugun de esim calısıyo tabi,zar zor evi temizledim cunku solemesi ayıp bitlencez artık..banyoyu fln yıkadım bastan asagı,heryeri sildim supurdum camasır vardı renkli-beyaz..toz aldım vs..
yaaaani bittim ben,daha yemek yapcam

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yemek icin,tavuk haslicam simdi suyunu buzluga atıcam sonra aksama da kızartıcam tavada tereyagında..yanına makarna yada pattis puresi dusunuyom ama karar veremedim dunden de azcık sarma var yeter bee:tskler:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yemek icin,tavuk haslicam simdi suyunu buzluga atıcam sonra aksama da kızartıcam tavada tereyagında..yanına makarna yada pattis puresi dusunuyom ama karar veremedim dunden de azcık sarma var yeter bee:tskler:

Yeter tabi daha ne olsun. Benim öğle yemeğim; ıspanaklı kaşarlı pide, yanına da ayran. Esnafları zengin ediyom valla :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Yeter tabi daha ne olsun. Benim öğle yemeğim; ıspanaklı kaşarlı pide, yanına da ayran. Esnafları zengin ediyom valla :D

ohh :) bayılırım pideye cok severim gerci ben hazır ne varsa cok severim :cokkomik:
gecen gun solemesi ayıp esim tantuni yapıverdi kendisi mersinli de :D bi yiyivermisim ki sorma gitsin :sila:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Yukardaki mesajlara cevaplarımı yazıcam. Şimdi hastaneye gidicez tabi önce küçükhanıma çiş torbası takamayı becerebilirsem takıcam. öptüm.

canım benim yaa çok geçmiş olsunnn
geçmişi okuyamamıştım şimdi alıntılarda gördüm kızını doktora götürmüşsün inşşş önemli bi şeyi çıkmıcak yavrunun Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda ağlamalrı kendiliğinden geçer inşş minnoşunun

Size de gecmis olsun lidılım..kendi kizim kadar uzuldum senin kuzuya inan..
Emerken yavrum tikali butunla resmen eziyrt cekiyor sabahlari..deniz suyunu kullaninca aciliyor..benim korktugum gunde bir ili kere oksuruyor bunun akabinde atesinin falan cikmasi..sende ates yapmadi dimi bu durum?yoksa hamdolsun gun icinde nefesi daha iyi..verdigin bilgiler icin saol ayrica..buyuzden bu plarformu cok seviyorum..doktordan hizli alabiliyorum soruma cevapHepinize tekrar tesekkur ederim ayri ayri..

çookkk geçmiş olsun cnmm
bende çok korkuyorum dışarı çıkınca üşütücem diye
kayınvalidem falan çok giydiriyom diye laf sokuyo bazen ama hiç umrumda değil kızım hasta olmasında.......
Bende mi Aspirator alsam ise yariyor mu lidırim sansaynim:crazy:

canım mutlaka al bencede
benim kızımın burnu çok şükür ciddiderecede hiç tıkanmadı ama çok kustuğu için kusmuk burnundanda geliyo ben kusmuklarısadece onunla temizleyebiliyorum

off bee pilim bitti artık...cok yoruldum..
dun esim izinliydi ama hastaydı atesi fln vardı sadece dısarı Hira'yı doktora goturmek icin cıktık sonra eve geldik yemek yaptım sarma sardım bulasıkları yıkadım sonra apartmanı sildim (apartmanı sırayla siliyoruz..omrumde gormedm bole bisi..) mahvoldum yani dun,
simdi bugun de esim calısıyo tabi,zar zor evi temizledim cunku solemesi ayıp bitlencez artık..banyoyu fln yıkadım bastan asagı,heryeri sildim supurdum camasır vardı renkli-beyaz..toz aldım vs..

yaaaani bittim ben,daha yemek yapcam

ohhhhhhh maşallahhh maşallahhhhh bırakta pilin bitsin cnm ya dünyanın işini yapmışsın hamarat hatunn

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Yok yok tatlim aklimda.
Ay kizlar kaynanaya geldik gorumcenin cocuklari var allahim bunlar nasil cocuk ya cocuk degil canavarlar ya.cocugumun huzurunu bozdular ya.zavallimin felegi sasti.

bende uyuz olrum o tip cocuklara..kınamak gibi olmasın da..
ay ya benim gezmeye gidicek bi kayınvalidem bile yok yani varda cok uzakta..kimseye gidemiyorum kızımı alıp :dertli:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam guzeller,umarim herkesler iyidir minnaklarda tabiki,,ne cok yazismissiniz ne guzelll :)

hemen aklimda kalanlari yazayim..simus canim gecmis olsun kuzucuguma hicbiseyi yoktur annesi tek derdi can sıkıntisindan aglamasindandir insallah..canim acaba tam doymadigi icin yapiyor olabilirmi? ela oyle yapiyor cunku.bu ara benim sutum azaldi dis yaptiriyorum ve cenemin 2 tarafida felcli gibi bisey cigneyemiyorum dolayisiyla sutte azaldi ela doymazsa ciyak ciyak agliyor...

calmis canim fatmanin nesi var emmiyor mu? kuzum ya hazir meme sutlusunden hemde emsene iste...canim emme araliklari eskiye gore acildi bizimkininde icin ferahlasin diye diyorum bu arada sanirim burnuda tikanmis ben sut damlatiyorum mememden azcik burnuna vee cok etkili :)) bir keresinde de gozumuz capaklanmisti sari sari damla verdi doktorumuz ama arada sut damlat demisti gözüne ona da iyi geldi.burnunada iyi geliyor elanin...

kizlarrr ozledim sizi..hepinizi coookkkkk opuyorum ozelliklede minnaklarii

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar