Sağlıklı Yaşamayı Öğreniyoruz , Fit Kızları Bekleriz ;)

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
aslında evet bugün birşey yemedim ama dün akşamdan beri başım vücuduma ağır geliyor,bu yüzden yiyemedim .. bu arada biraz önce öğrendim ki keten tohumu diye kuş yemi yiyormuşum:bayil:,hakiki keten tohumu sarı renkte oluyormuş bendeki kahverengi:ne:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
aslında evet bugün birşey yemedim ama dün akşamdan beri başım vücuduma ağır geliyor,bu yüzden yiyemedim .. bu arada biraz önce öğrendim ki keten tohumu diye kuş yemi yiyormuşum:bayil:,hakiki keten tohumu sarı renkte oluyormuş bendeki kahverengi:ne:
Bende keten tohumuyla ilgili sorucaktim neden yiyorsunuz ne ise yariyor birde resmini eklermisiniz bende hafta sonu alayim.
Kus yemimi?????

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Bende keten tohumuyla ilgili sorucaktim neden yiyorsunuz ne ise yariyor birde resmini eklermisiniz bende hafta sonu alayim.
Kus yemimi?????
Keten tohumu gezegendeki en iyi gıdalardan biri olarak bilinir. Keten tohumunun kalp hastalığı, kanser, inme ve diyabet riskini azalttğına dair bilimsel kanıtlar mevcuttur.
Keten tohumunun bu kadar önemli bir besin olmasının üç çok önemli nedeni vardır.

1. Keten tohumu omega 3 yaş asitleri yönünden oldukça zengindir. Bu yönünyle sağlıklı bir kalbe sahip olmak için önemli rol oynar. Bir yemek kaşığı keten tohumunda 1.8 gr omega 3 yağ asidi bulunur.

2. Keten tohumunda önemli bir ös****** ve antioksidan kaynağı olan lignan maddesi bulunur. Keten tohumu diğer bir çok bitkiden 75 – 800 kat arasında daha fazla lignan maddesi barındırır.

3. Keten tohumu ayrıca çok önemli bir lif kaynağıdır. Bu yönüyle başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

Kalp hastalıkları

Yapılan araştırmalarda omega 3 yönünden zengin olan keten tohumunun kardiyovasküler hastalık riskini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Keten tohumu yüksek kan basıncını düşürerek normal seviyeye gelmesine yardım eder. Keten tohumu damar sertliği sorununu engelleme konsunda da fayda sağlar. Kalp atımlarının düzenli olmasında etkilidir.

Her gün keten tohumu alımı kolesterolü dengelemede yardımcı olabilir. Kanada’da menopoz dönemindeki kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada 1 yıl boyunca günde 4 kaşık keten tohumu alan kadınlarda kötü kolesterol düzeylerinde düşme meydana gelmiştir.

Diyabet

Günlük olarak alınan keten tohumu özelikle Tip 2 diyabet hastaları üzerinde de olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Keten tohumu bu hastaların kan şekeri düzeyine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanma

Keten tohumu parkinson ve astım gibi hastalıklarda oluşan iltihaplanma durumlarını azaltabilmektedir.

Sıcak basması

Keten tohumu menopoz dönemindeki kadınlarda görülen sıcak basması vakalarını ve etkisini azaltabilmektedir. Yapılan bir araştırmada bu dönemde bulunan kadınlara günde iki defa yemek kaşığında keten tohumu ( yoğurt, meyve suyu ve kahvaltılık gevreklere karıştırılarak ) verildi. Düzenli olarak keten tohumu alan kadınlarda ateş basması vakalarında azalma görüldü ve şiddeti azaldı.

Keten tohumunu kimler kullanmamalı?

Bazı bilim adamları keten tohumunu hamile kadınların ve emziren kadınların almaması gerektiğini tavisye etmektedir.

Keten tohumunu kullanma konusunda bazı önemli noktalar?

1. Keten tohumu öğütülmüş olarak alınmalı veya öğütülmelidir. Öğütmek için kahve öğütmede kullanılan bir öğütücü kullanılabilir.

3. Keten tohumu ayrıca kahvaltılık gevrekler, makarna, tam tahıllı ekmeklerde, aperatif gıdalar gibi marketlerde satılabilen besinlerin içinde de bulunabilir. Bunun için ürünün etiketini kontrol etmek gerekir.

4. Keten tohumu yemeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Bunun için her gün iki yemek kaşığı keten tohumu almalı ve bunu yulaf ezmesi, çorba, yoğurt gibi besinlere öğütülmüş halde katarak tüketmelidir.

5. Öğütülmüş keten tohumunu saklamak için en iyi yer bir dondurucudur. Dondurucu keten tohumunun besin değerini korumasına yardımcı olur.
keten+tohumu.jpg

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Tesekkürler ferahcim simdi farkettim aldigim ekmektete var bundan:nk:
Ben cikiyorum kizlar gec oldu yorgunum bayagi iyi geceler hepinize

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
milattan önce milattan sonra yapariz:kptmya:

Aynen öyle olur valla :hihi:

Canim caya hic baslamadimki hangisini önerirsin demleme mi posetmi?
Yok canim senin videolar acilmiyordu ararken bu ablaninki buldum basarili:esse:

Bende hem demleme hem poşet olan çeşitleri var canım , sırayla değiştire değiştire kullanıyorum önemli olan poşet demleme olması değil , doğalı organiği , hangi markanınkine güveniyorsan onu kullan derim tatlım ve mutlaka kullan , me tabolizmanı hızlandırır , gerçekten etkili bence.

Baktım şimdi hızlı şekilde benim topla yaptıklarımın topsuzu , merkezi kaslar ve bacak kasları ağırlıklı güzel hareketler , topla daha az yorulursun daha çok yaparsın , videoların altında isimleri yazıyor ordan arat google'den canım belki öyle görürsün. Bir de pilatese başlamadan önce 10 dk. kadar kardiyo yap kasların ısınsın biraz , etkiyi arttırır. Yürüme bandıyla olur benim gibi stepper ile de olur kardiyo mesela.

Kus yemimi?????

Keten tohumunun özellikle kadınlar için yararı çok fazla , hücre bölünmesini tetikliyor ve tüketim miktarını günde 1 tatlı kaşığı ya da yemek kaşığı kadar sınırlamak gerekiyor. Omega 3- 6 - 9 dediğimiz balıklarda olduğunu bildiğimiz cilt için özellikle çok yararlı yağları içeriyor canım.
Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.
Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir.
Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
Kalp-damar hastalıklarından korur.
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Romatizmal hastalıkları önler.
Sinir sistemini güçlendirir
Hafızayı güçlendirir.

Smile*

Daimi Üye
Tepki
286
Öncesi ve sonrası dıye fotoğraf koymak ısterım ben de
Umarım o duruma gelırız de gerıye sadece buraya koymak kalsın fotoğrafı :evet:
Yesıl çay olarak ben poşette içiyorum bır de doğadan form kayısılı çayım var tadları ığrenç yalnız :lululu: Bı alışamadım gıttı :sinirli:
Akşam yemeğınde bana uyan bır şey yoktu, ben de 1 kase müslı yedım :catalbicak:
Aslında kısır yemıştım akşam yemeğı yemıcem dıyodum ama acıktım :utandim:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
Günaydınnnnnnnn:sevindirikasli::sevindirikasli:
Bugün çok erken günaydın dedim aslında sabah 06.00 da kalktım:ne:
Eşimle karşılıklı kahvaltı sonrası,eşimi yolcu ettim.
Oğlumu okula gönderdim,kahvemide içtim..
Ohh sefam olsun..
Kahvaltı menüm:haşlanmış yumurta,bir küp peynir ve 2 bardak şekersiz çay içtim...-ciko-ciko

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
günaydın hanımlar nasılsınız

tartılma günü bugün değil mi ben öyle zannediyorum
tartıldım ve kilo verememişim :uzgun:

Olsun canım,üzme kendini sen:teselli:
Daha sen çok kilolar verirsin meraklanma:esse:
3'ü bir aradaların peşinde koşmaktan bir deri bir iplik kalırsın meraklanmaaaa:cilgindans:

Bende tartılmaya gideyim:esse:bak iyi hatırlattın heee:esse:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Bende sadece ekmeği azalttım diyebilirim.

Sabah kaltımda önceden nerdeyse lüp diye yarım ekmeği yutardım.Artık 2 dilim ekmek bazen 3 oluyor çünkü dilimler küçücük:hihi: bir tane yumurta.Peynir,birkaç zeytin,mutlaka 2 adet ceviz,3-4 adet badem yerim.

Ara öğünlere başlayamadım henüz.Oyüzden akşam yemeğini biraz fazla kaçırıyorum.Ekmek yemesem bile yemekler fazla fazla şişiriyor.Yeşil çay içiyorum sadcee.Onuda 2 fincana çıkarmak istiyorum

Şu keten tohumunu denemek istiyorum.Yoğurt içine yada salata içine konuyor değilmi?Yardımcı olursnaız bukonuda sevinirim.

Ekmek dışında herşeyi yiyiroum.Tatlıdan epey uzaklaştım sadece.Doğum günü pastamdan bile bir yudum yemedim düşünün.

Tartılıyorum evde yağ oranım sınırda çıkıyor.Rahatsız oluyorum oyüzden.Bir şekilde onu eritmem lazım ama spor yapamıyorum.Oğlum üstümden inmiyor çünkü.Eşim evde olduğu zamanlar ikisini evde bırakıp 35-40 dk koşmayı planlıyorum.Yürüş yapıyorum bol bol ama tempolu koşma yok henüz ... Ayrıca 2 lt su içiyorum.

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Ayrıca Lilinin bazı videolarından alıntı yaptım.O hareketleri yapmaya çalışıyorum hatta Lilavcım senin eklediğin videoyuda yaptım azönce.Oğlumdan pek başarılı olamadım ama fazla zorlanmadım yaparken.Yapmam lazım egzersizleri daha daha daha ... Yağları eritmeliyiz kızlar ya :uzgun:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
günaydın hanımlar nasılsınız

tartılma günü bugün değil mi ben öyle zannediyorum
tartıldım ve kilo verememişim :uzgun:
Canim yavas yavas verirsin merak etme:ask:

Ohh sefam olsun..
Kahvaltı menüm:haşlanmış yumurta,bir küp peynir ve 2 bardak şekersiz çay içtim...-ciko-ciko
Günaydin tatlim benim süper yapmissin kahvalti en önemli ögün:cay:
Ayrıca Lilinin bazı videolarından alıntı yaptım.O hareketleri yapmaya çalışıyorum hatta Lilavcım senin eklediğin videoyuda yaptım azönce.Oğlumdan pek başarılı olamadım ama fazla zorlanmadım yaparken.Yapmam lazım egzersizleri daha daha daha ... Yağları eritmeliyiz kızlar ya :uzgun:

Canim o hareketleri yaparken karnin iceri cekik ve popon s1k1 olmali öyle yaparsan zorlanirsin.
Cünkü böylelikle karin kaslarin calismaya basliyor:ask:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Ben tartildim 76.2 olmusum 1.8 kilo vermisim.
Ben hep ilk hafta cok veriryorum sonra vücut yavasliyor
Insallah devami gelir:ask:

Karnımı içeri çektim canım.Bişeyler oldu içimde hissettim valla :hihi:

İnşallah devamı gelir Lilavcım.Düzenli egzersiz yapsak bu bile eminim bize iyi gelecek ama ben oğlumla yapamıyorum evde.Eşime aylarca yalvardım resmen spor salonuna gideyim ama eve aletler alalım diyor.O işyerinde türlü türlü spor hareketlerini yapıyor.Onun için sorun yok ama alet olsa ne yazar oğlumu ancak gece yatırınca yapabilirim.Sabah yapılan egzersizler herzaman daha iyi oluyormuş oysaki.

Bakalım sağlıklı beslenelim bizde eminim yararını görücez :huhuu: Keten tohumu alacakmısın buarada?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
Ben tartildim 76.2 olmusum 1.8 kilo vermisim.
Ben hep ilk hafta cok veriryorum sonra vücut yavasliyor
Insallah devami gelir:ask:

Vay beeeee..
Demek 1 kilo 800 gr verdin baravo..
-alkis -alkis
-alkis -alkis-alkis -alkis-alkis -alkis
Bu alkışlar benden sana..
Ufaklık uyandı tartılamadım..
Zaten tartıya çıkmaya da cesaret yok beee:lululu:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Ohh sefam olsun..

Afiyet olsun canım sanada.yazdığını görmemişim :acep:

Ekmek yemedinmi hiç :acep:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
60.199
Günaydın kızlar :sevindirikasli: Dün tartıldım benn :sirin::sirin: 46,2 olmuşum -ciko-ciko Sabah yürüyüş 1 saattt cok yoruldum ama :D hızlı birşekilde koşmak istiyorum akşam duşta baldırımı butumu görünce piskolojim yerlebir oldu :ne: gerçekten kglu olaralarım yaaa benim belden yukardaa bişey yok kalça ve basen var :uzgun: İnsallah onlarda gidicek :ates: Kahvaltı daha yapmdım ama 2 dilim domates yarım salatalık bi kase yogurt yiycem :huhuu: Çayda içmiyorum artık :ko Not; Spora başladığımdan beri cikolata bile yemedim:kayris: Gazlı içecek vs hiç birini tüketmiyorum :sevindirikasli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar