2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
çok geçmiş olsun canım yaz günü nerdende çıktı şimdi bu grip?
klimalara dikkat et aman..

Lilith

Aktif Üye
Tepki
105
Merhaba tatlı anneler :lilav: bir süre uğrayamadım ama aklım sizdeydi.Nasılsınız bakalım :panter: ben 5 aylık oldum.Şu an taşınma işleriyle uğraşacağız.Bir ev almıştık zemin kat ama çok küçük,bebek odası yapamayacaktım çünkü misafirler için koca ranzalar vardı..Üstelik evim karafatmalı.Ne kadar ilaçlatsakta tek tük görüyordum.Bebeğimin beşiğine çıkar diye ürkmekteydim.Zemin katta oturmak bilirsiniz zor oluyor.Kısacası daha geniş bir eve çıkıcam.Evide borcu bitmeden satacağız.Ödemede zorlanıyorduk.Daha sonra biriktirip inşallah alırız.Sizin fikirleriniz neler? Acaba bebek odası yapmayı istemekte haksızmıyım.:uzgun: Daha geniş ve ferah ev istemekte :sinifsinif:

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
hoşgeldin lilith..maşallah bebişine...
bence içinde kalmaması açısından iyi yapmışsın hem böcek sorunuda varmış bebeğin olunca çok zor olmaz mı orda kalmak?

Lilith

Aktif Üye
Tepki
105
hoşgeldin lilith..maşallah bebişine...
bence içinde kalmaması açısından iyi yapmışsın hem böcek sorunuda varmış bebeğin olunca çok zor olmaz mı orda kalmak?
hoşbulduk teşekkürler hepimizine.Haklısın önce bebeğim için istiyorum bunu sonrada kendim için :sirin: taşınıcaz ben onun odasını hazırlarken çok mutlu olucam çünkü benim hiç odam olmadı :panter: bebeğin ve sen nasılsın?odasını hazırladınız mı ?
:sirin: :) :besik:

Tepki
72
evet malesef öyle önceden duygu uğrardı şimdi oda yok ortalıklarda..inş kötü bişeyi yoktur..

sen neler yapıyosun crizantem?çalışıyo musun?nerdensin?minişin nasıl?

Ben çalışıyorum tatlım , Ankara'dayım .

2. oğluşum yolda 12 eylül de sezeryanla alınacak inş.

Miniş beni tepip duruyor başkada bişi yaptığı yok.

Akşama kadar çalışıp eve gidince yatağa kendimi zor atanlardanım.

Doğum iznimin tamamını allah kısmet ederse doğumdan sonra kullancam. O nedenle 9 eylülde işten izinli ayrılıp 2 gün hazırlanıp 3. gün doğum yapacağım.
Sen nasılsın ?

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
hoşbulduk teşekkürler hepimizine.Haklısın önce bebeğim için istiyorum bunu sonrada kendim için :sirin: taşınıcaz ben onun odasını hazırlarken çok mutlu olucam çünkü benim hiç odam olmadı :panter: bebeğin ve sen nasılsın?odasını hazırladınız mı ?
:sirin: :) :besik:

biz iyiyiz çok şükür bugün 30.haftamıza girdik meleğimle :lilav:
odasını hazırladık sayılır bi duvarlarını süslemesi kaldı onuda stickerlarla halledicez bakalımm bizim hastane çantası eksiğimiz var sadece Onuda önümüzdeki haftasonu hazırladık mı bebişi beklemeye hazır olucaz...

Ben çalışıyorum tatlım , Ankara'dayım .

2. oğluşum yolda 12 eylül de sezeryanla alınacak inş.

Miniş beni tepip duruyor başkada bişi yaptığı yok.

Akşama kadar çalışıp eve gidince yatağa kendimi zor atanlardanım.

Doğum iznimin tamamını allah kısmet ederse doğumdan sonra kullancam. O nedenle 9 eylülde işten izinli ayrılıp 2 gün hazırlanıp 3. gün doğum yapacağım.
Sen nasılsın ?

maşallah sana sen deneyimlisin ilkinden ben hala doğum şeklimden emin değilim bi yanım normal yap diyo bi yanım sabırsızca sezeryanle yap kurtul işte diyoo :hihi:
bende aynen akşam yatağa nasıl atıyorum kendimi bilemiyorumm ondada uyuyamıyorumki doğrudürüst sıcaklar bi yandan koca göbüş bi yandan :cokkomik: bu haldeyken son ana kadar nasıl dayanıcaksın?
ben kısmetse 12 ağustosta 35 haftalıkken ayrılıcam izne nasıl gün sayıyorum anlatamam..

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Selam kızlar, ben de sizin gibi 37 haftaya kadar açlışıp hatta daha fazla belki, kalan izinlerimi dogum sonrasına atma planları icerisindeydim. Ancaaaaaak, ben bu hayal icerisindeyken son kontrolde kasılmalarım oldugu ortaya cıktı ve 32'de izne ayrılmamı istedi doktorum yoksa Allah korusun erken dogum olabilir dedi, e malum erkek bebeklerin erken dogması daha kotu kız bebeklere gore cunku bası gelişimlerini geç tamamlıyorlar. Neyse buun son iş günüm, yarından itibaren evdeyim ve buyuk zamanımı uzanarak dinlenerek geciricem. umarım sizler iyisinizdir, hic bi probleminiz olmaz ve istediginiz kadar calisirsiniz. Dualarım sizinleeee.

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
selam kızlar umarım hepiniz iyisinizdir. artık topiğe kimseler uğramıyor herkes . ben yıllık izindeyim şuan kızım 1487 gr olmuş herşey yolunda şimdilik allah hepimizi ve meleklerimizi korusun..

hmd

Üye
Tepki
50
Selam kızlar, ben de sizin gibi 37 haftaya kadar açlışıp hatta daha fazla belki, kalan izinlerimi dogum sonrasına atma planları icerisindeydim. Ancaaaaaak, ben bu hayal icerisindeyken son kontrolde kasılmalarım oldugu ortaya cıktı ve 32'de izne ayrılmamı istedi doktorum yoksa Allah korusun erken dogum olabilir dedi, e malum erkek bebeklerin erken dogması daha kotu kız bebeklere gore cunku bası gelişimlerini geç tamamlıyorlar. Neyse buun son iş günüm, yarından itibaren evdeyim ve buyuk zamanımı uzanarak dinlenerek geciricem. umarım sizler iyisinizdir, hic bi probleminiz olmaz ve istediginiz kadar calisirsiniz. Dualarım sizinleeee.

cess burası çok sesszi kaldı.. bir kaç kişi arada yazışıyoruz o kadar.. kimseciklerden haberimiz yok :uzgun: demek son iş günündü neyse yat dinlen senin ve bebeğin için en iyisi buysa böyle yapmak gerek.. kasılmaların olduğunu sen anladın mı. nasıl oluyor kasılma işi nasıl anlıyacaz

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
cess burası çok sesszi kaldı.. bir kaç kişi arada yazışıyoruz o kadar.. kimseciklerden haberimiz yok :uzgun: demek son iş günündü neyse yat dinlen senin ve bebeğin için en iyisi buysa böyle yapmak gerek.. kasılmaların olduğunu sen anladın mı. nasıl oluyor kasılma işi nasıl anlıyacaz

canım kasılma olduğunda mutlaka sen de anlarsın bunu, anlamamk elde degil cunku cok belirgin spesifik birsey. boyle karnın semsert oluyo ve gobekine dogru sivrilerek kasılıyor, aklınızda olsun. çok sık olmadığı ve çok uzun sürmediği sürece bir problem yok ama yine de yasarsanız kasılmalarınızdan doktorunuza söz edin mutlaka.

Miracle

Aktif Üye
Tepki
58
Kızlar selam...
Ben yazliktayim oyuzden pek giremiyorum, liberty dogum yapmış Allah anali babali büyütsün inşallah. Cescim sende izne cikmissin iyi olmuş bence dinlenirsin oglusuna hazırlanırsın. Libertynin oğlu kaç kilo doğmuş saglıgı nasılmış burayada bilgi verirseniz çok memnun olurum

sevbor

Aktif Üye
Tepki
177
Kızlar selam...
Ben yazliktayim oyuzden pek giremiyorum, liberty dogum yapmış Allah anali babali büyütsün inşallah. Cescim sende izne cikmissin iyi olmuş bence dinlenirsin oglusuna hazırlanırsın. Libertynin oğlu kaç kilo doğmuş saglıgı nasılmış burayada bilgi verirseniz çok memnun olurum

liberty nin oğlunun adı mert 1500 gr doğdu cnm dün kendi kendine nefes almaya başlamış çok şükür

ebru.ecren

Yeni Üye
Tepki
1
merhaba arkadaşlar. geç de olsa aranıza katılmak istiyorum. 9 eylül tahmini doğum tarihim. allah izin verirse oğlum olacak. 3 yaşında da kızım var.

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
Merhaba kızlar,

bende senelik izindeydim tatile gittim geldim Altınoluğa, oğlum ve ben iyiyiz çok şükür ama şekerimiz yüksek çıktı şuan diyat yapıyoruz Rüzgarım 1500 kiloyu geçmiş doktor amcamız kiloulb ir bebek olacak dedi, 37. haftaya kadar çalışabilirsin gibi gözüküyor dedi ama biliyorsunuz yaramazların ne zaman geleceği yada ne yapacakları belli olumyor. hee bu arada şekerden dolayı suyum fazlaymış kötü bir şey değil ama fazla işte

öpüyorum hepinizi

Tepki
0
biberon: ....................
emzik de damaklı olan herhangi biri olabilir canım. aslında emzigi de ben avent almak siterdim ama avent damaklı emzik yapmıyo nedense. o yuzden herkesin tavsiye ettigi uzere NUK damaklı aldım ben de.

merhaba sevgili anneler,

emzik konusunda secimi bebeginiz yapacak aslinda. kimi damakli isteyecek kimi damaksiz. ancak anne babaların bilmesinde fayda olan iki nokta var:

- bebeginiz agzindaki emzigi ters cevirebildigi zaman, damakli emzikler ters damak olusturabiliyor. bu bir risk.
- silikon kaucuga gore daha hijyenik bir malzeme.
- avent emzigin yanındaki hava halkalari genis oldugu icin de daha az islanir. en alerjik bebek bile nispeten rahat eder.

sizlerin emzik alırken bu noktaları bilmenizde fayda var. ama dedigim gibi, emzigi yine de bebeginiz sececek.

umarım yardımcı olabilmisimdir.

sevgiler

avent annesi muge - ...............

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Kizlar baska siteden bahsetmeyelim lütfen diye rica etmistim,
ayrica link yerine resim eklerseniz sevinirim.

merhaba sevgili anneler,

emzik konusunda secimi bebeginiz yapacak aslinda. kimi damakli isteyecek kimi damaksiz. ancak anne babaların bilmesinde fayda olan iki nokta var:

- bebeginiz agzindaki emzigi ters cevirebildigi zaman, damakli emzikler ters damak olusturabiliyor. bu bir risk.
- silikon kaucuga gore daha hijyenik bir malzeme.
- avent emzigin yanındaki hava halkalari genis oldugu icin de daha az islanir. en alerjik bebek bile nispeten rahat eder.

sizlerin emzik alırken bu noktaları bilmenizde fayda var. ama dedigim gibi, emzigi yine de bebeginiz sececek.

umarım yardımcı olabilmisimdir.

sevgiler

avent annesi muge - ...............

Sitemizde link vermek yasak.

Tepki
72
biz iyiyiz çok şükür bugün 30.haftamıza girdik meleğimle :lilav:
odasını hazırladık sayılır bi duvarlarını süslemesi kaldı onuda stickerlarla halledicez bakalımm bizim hastane çantası eksiğimiz var sadece Onuda önümüzdeki haftasonu hazırladık mı bebişi beklemeye hazır olucaz...

maşallah sana sen deneyimlisin ilkinden ben hala doğum şeklimden emin değilim bi yanım normal yap diyo bi yanım sabırsızca sezeryanle yap kurtul işte diyoo :hihi:
bende aynen akşam yatağa nasıl atıyorum kendimi bilemiyorumm ondada uyuyamıyorumki doğrudürüst sıcaklar bi yandan koca göbüş bi yandan :cokkomik: bu haldeyken son ana kadar nasıl dayanıcaksın?
ben kısmetse 12 ağustosta 35 haftalıkken ayrılıcam izne nasıl gün sayıyorum anlatamam..

Valla bende çok istiyorum izne ayrılmayı ama evde tek çalışan benim şuan , o nedenle el mahkum çalışıcam :(

Tepki
72

Ces merhaba ,

Ben de senin gibi olmam inş. aksi takdirde maaşım kesilir doğum için gerekli parayı ayarlayamadan ayrılmak zorunda kalırım ki çok kötü olur...

Tepki
0
biberon: .............
emzik de damaklı olan herhangi biri olabilir canım. aslında emzigi de ben avent almak siterdim ama avent damaklı emzik yapmıyo nedense. o yuzden herkesin tavsiye ettigi uzere NUK damaklı aldım ben de.

Merhaba Sevgili Anneler,

Emzikte birden fazla alıp denemeniz gerekebilir. Cunku sizin sectiginizi bebeginiz istemeyebilir. Yani bu konuda secim kesinlikle bebeginizin. Hatta siz turlu turlu emzik alsanız bile bosuna cikabilir. Cunku bazı bebekler hiz emzik almaz. Dilerim sizinkiler alır cunku gercekten emzik alan bebek rahat bebek.

Avent'de damaklı emzik yok cunku bebek bir sure sonra emzigi cevirebildiginde,
damaklı emzikler ters damak olusumuna sebep verebiliyor. Bebeginiz ister mi su anda kestirmek zor ama Avent'in emzikleri anne - babayi rahat ettirecek cinsten. Neden derseniz:

-FreeFlow yalancı emziklerinin kalkanında daha fazla hava deliği var. Emzikle cilt arasında daha fazla hava sirkülasyonunu sağladığından, en hassas ciltli bebekler bile kullanabilir.
-Ortodontik, esnek ve simetrik emzikleri bebeklerin doğal damak, diş ve dişeti gelişimini destekliyor, emzik bebeğin ağzında ters durduğunda bile.
- Emzikleri silikondan: Silikon emzikler tatsız, kokusuz ve kauçuk emziklere göre daha uzun ömürlü. Ayrica sterilizasyona daha uygun bir malzeme.
- Hijyen için koruyucu kapaklı. Bu sayede her yerde rahatlıkla tasiyabiliyorsunuz. Ayrı bir taşıma kabına gerek kalmiyor ve hepsinin güvenlik halkası var.

Son olarak sunu da soyleyeyim. Aya uygun emzik secmek cok onemli.
Yenidoğanlar icin 0-3 aylik, kalkani ve emzigi daha kucuk olan emziklerden secmenizi oneririm. Aklinizda olsun emzigin kalkanında ne kadar fazla delik varsa o kadar konforlu, hijyenik ve kuru bir kullanım oluyor.

Ama soyledigim gibi secim yine de bebeginizin. Umarım yardımcı olabilmisimdir.

Sevgiler Muge

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar